Problém při přidání parametru do modelu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

Ahoj, může mi prosím někdo poradit, proč mi nejde následující předání parametru v configu do repo?

config.neon:

parameters:
	param1: 1
	param2: 2
	param3: 3

...

services:
	authenticator: Authenticator
	- Model\EmailRepository(%param1%)
	- Model\NejakyRepository
	- Model\UserRepository(Nette\Database\Context(@nette.database.data), Nette\Database\Context(@nette.database.log), %param2%, %param3%)

začátek userRepository:

private $database_data;
    private $database_log;
    private $universalRepository;
    private $param1;
    private $param2;

public function __construct(Nette\Database\Context $database_data, Nette\Database\Context $database_log, \Model\UniversalRepository $universalRepository, $param1, $param2) {
        $this->database_data = $database_data;
        $this->database_log = $database_log;
        $this->universalRepository = $universalRepository;
        $this->param1 = $param1;
        $this->param2=$param2;

}

Parametr 1 je ok, ale v userrepository mi to parametry nechce sežrat – chyba:
Service ‚33_Model_UserRepository‘: Parameter $param2 in Model\UserRepository::__construct() has no type hint, so its value must be specified

Když odeberu ty param1 a 2 (nechám jen db), tak je to ok… Díky

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

no treti parametr mas \Model\UniversalRepository $universalRepository, ale posilas tam `%param2%, pokud chces, aby se o autowiring tohohle parametru postaralo nette, pouzij …, tedy

- Model\UserRepository(Nette\Database\Context(@nette.database.data), Nette\Database\Context(@nette.database.log), ..., %param2%, %param3%)
n.u.r.v.
Člen | 485
+
0
-

matej21 napsal(a):

no treti parametr mas \Model\UniversalRepository $universalRepository, ale posilas tam `%param2%, pokud chces, aby se o autowiring tohohle parametru postaralo nette, pouzij …, tedy

- Model\UserRepository(Nette\Database\Context(@nette.database.data), Nette\Database\Context(@nette.database.log), ..., %param2%, %param3%)

Jáj, díky – už to maká – blbé tři tečky a půl hodiny v háji :-)