Vloženie textu – textarea al. podobne
- Takeshi
- Člen | 596
Čaute všetci,
vytvoril som si formulár, kde vkladám text pomocou ‚textarea‘, vložím ho do databázy a odtiaľ ho zobrazím na stránke. Problém je ale v tom, že keď vkladám nový riadok (ENTER), tak vo výslednom zobrazení sa mi celý text dá dokopy (bez nového riadka).
Ako sa to rieši? Diky.
- Jiří Nápravník
- Člen | 710
Myslíš zobrazení v html předpokládám.
To je běžné chování a souvisí to spíše s Php samotným, ten enter není <br> ale \n. Pokdu to cheš převést enter na <br> pak v latte šabloně {$variable|nl2br}
- Takeshi
- Člen | 596
Jiří Nápravník napsal(a):
Myslíš zobrazení v html předpokládám.
To je běžné chování a souvisí to spíše s Php samotným, ten enter není <br> ale \n. Pokdu to cheš převést enter na <br> pak v latte šabloně {$variable|nl2br}
Aha … myslim, ze chapem, ale pre istotu sa este opytam…
Ked vkladam text do ‚textarea‘ a dam enter, do textarea sa mi vlozi
‚\n‘ akurat, ze ho nie je vidno …
a potom staci uz len vymenit ‚\n‘ za ‚<br/>‘ ? Tak to by dost
ulahcilo :-) btw … dik
- David Matějka
- Moderator | 6445
kdyz das enter a ne jen v textarea, ale i v nejakym text editoru apod. tak se novy radek vlozi pomoci specialniho znaku – na unixu je to znak line feed (LF, v ascii 10), na win je to „CR“+„LF“ (13 a 10).. \n, respektive \r\n je zpusob, jak viditelne zapsat treba v php tyto specialni znaky – vize treba tady http://www.php.net/…e.escape.php
kdyz chces zobrazit novy radek v html, musis pouzit <br>, pro to je prave nl2br, ktere to prevede…
Editoval matej21 (16. 12. 2013 20:04)
- Jiří Nápravník
- Člen | 710
Takeshi napsal(a):
Aha … myslim, ze chapem, ale pre istotu sa este opytam…
Ked vkladam text do ‚textarea‘ a dam enter, do textarea sa mi vlozi ‚\n‘ akurat, ze ho nie je vidno …
a potom staci uz len vymenit ‚\n‘ za ‚<br/>‘ ? Tak to by dost ulahcilo :-) btw … dik
To \n je viět, otevři si zdrojový kód v prohlížeci (ctrl+u) a tam uvidíš, ež tam kde jsi dal enter je odskok na další řádek. Ale je to prostě jen textový enter, ne html enter, to je br a to právě řeší to nl2br