Odkaz na signál z komponenty

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
kejlicz
Člen | 201
+
-1
-

Ahoj.

Učím se používat komponenty. Nějak mi není jasná jedna věc. Teď např. zkouším dělat komponentu košíku. Mám ji v samostatné třídě a v presenteru ji vytvořím pomocí createComponentNeco(). Nevím, kam správně umístit metody, pro činnost komponety. Např. vymazání košíku. Teď to mám pracovně, že se šablony komponenty odkazuji na signál v presenteru

<a href="{plink deleteBasket!}">Vyprázdnit</a>

, kde se košík vymaže a udělá se refresh. Funguje to normálně, ale asi to bude blbost. Neměla by být všechna funkcionalita komponenty v té její třídě a né to dávat někam do presenteru? Aby šla komponenta např. použít v jiném projektu. Pokud ano, tak nevím, jak mám na metody komponenty odkazovat.

Díky za radu.

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

do komponenty dej tu metodu handleDeleteBasket a link nevytvarej pres {plink}, ale pres {link} nebo pres n:href

kejlicz
Člen | 201
+
0
-

Díky. Člověk v tom hledá nějakou vědu a ono je to tak logický a jednoduchý. Zmátlo mě to, že jsem si včera zkoušel dělat konponentu menu, kde jsem zase potřeboval generovat odkazy na presentery, tak jsem používal plink. Tak jsem se to automaticky snažil použít i tady.