jak odeslat více emailů při jednom smtp spojení?
- Robyer
- Člen | 74
Všiml jsem si, že v nové verzi Nette (2.1.0-rc) je jedna z novinek:
SmtpMailer: persistent connection
Což tvůj problém zřejmě řeší :)
- Robyer
- Člen | 74
Pokud nechceš používat celé nové Nette, tak by teoreticky mohlo stačit vzít si ty změny Maileru… Minimálně tento commit: https://github.com/…0d2e78fe9d59 (možná následovaly nějaké opravy po něm, ale tak detailně jsem to nezkoumal)
- llsm
- Člen | 121
Problém je, kdo tě zabanuje. V případě, že to budeš posílat přes
smtp svého hostingu nebo poskytovatele připojení, tak tě pravděpodobně
dřív nebo později zaříznou tam. Speciálně jestli jde o miliony mailů.
Proto člověk platí za služby jako mandrilla, kterým by se něco takového
stát nemělo (netvrdím, že nemůže, ale kdyby se to náhodou stalo (a nebylo
vyřešeno ze strany poskytovatele v řádu hodin), tak je velmi snadné jít
hned jinam a jen si změníš poskytovatele v aplikaci).
Jediné, co se ti pak může stát, že mailové servery začnou blokovat tvojí
doménu (nebo IP adresu serveru), ze které posíláš, protože tvoje maily
budou považovat za SPAM. Ale před tím už se musíš ochránit sám. Toto
jsem nedávno řešil u veřejné IP adresy klienty UPC.
- mcmatak
- Člen | 505
- jasně to já chápu, ale můj poskytovatel o tom samozřejmě ví, platím mu za mailový server, mám několik serverů jen na newslettery, takže počítá s tím, že maily budu odesílat
- BAN ano dostal jsem ban od seznam.cz a centrum.cz a ti mi po konzultaci řekli, že mám během jednoho spojení odesílat stovky emailů (proto to řeším)
řešení jako mandrilla by mne stála měsíčně více než 30k a to není malá částka, to je ročně skoro 400k, to stojí za to si to vyřešit sám ne? a hlavně za ty prachy to pak ztrácí smysl
- akadlec
- Člen | 1326
A posíláš to teda jak? Přes SMTP seznamu nebo přes SMTP vlastního serveru? Protože pokud pomocí vlastního poštovního serveru, což tipuju že ano:
platím mu za mailový server, mám několik serverů jen na newslettery
Tak tím seznam neobejdeš, když přes vlastní SMTP pošleš maily v dávkách a poletí všechny na seznam tak ti stejnak dá ban za spam.
- romiix.org
- Člen | 343
Pretože ak naraz pošleš milión e-mailov z jednej IP na SMTP seznamu, pravdepodobne to vyhodnotí ako SPAM.
Ideálne je posielať v malých dávkach z rôznych IP – využiť špecializovanú službu alebo si to vydiskutovať so seznamom, googlom a pod.
- mcmatak
- Člen | 505
odpověděl, odesílám vše z vlastních serverů
odkud máte ty informace, že mne někdo osloví za spammera, jak říkám
diskutoval jsem to se seznamem a centrumem a od nich přišla tato informace,
že mám v jednom spojení posílat stovky emailů ne že mě zabanují jako
spammera
ale tak samozřejmě není na světě jen centrum a seznam, ale jak myslíte, že to má řešené třeba mandrilla? fakt věříte tomu, že oslovují všechny emailové servery a dojednávají s nimi podmínky za kterých jejich IP vyčleňují do whitelistu? to je blbost, že?
- akadlec
- Člen | 1326
odkud? ze spamlistů…každou chvíli se řeší proč se server dostal na spamlist a odpověď je jednoduchá, objeví se borec co je schopen v dávkách posílat tisíce mailu a automaticky pak blokuje celý server.
To co vám sdělil support seznamu vypadá spíš tak že by jste měl limitovat počet odeslaných mailů pokud se připojíte přes jejich SMTP, v opačném případě jim to může být jedno, protože pokud ty maily odešlete z vašeho serveru přes vaše smtp tak je imho jedno zda pošlete 10 mailů na jedno spojení a nebo 10 000 mailů na jedno spojení, vždy se ty maily zařadí do fronty a FIFO jedou ven takže pokud se vám tam sejde 500 000 seznamáckych adres tak prostě na seznam poletí balík mailů.
- mcmatak
- Člen | 505
začíname se v tom ztrácet,
vy tedy tvrdíte, že není možnost odesílat takové velké množství emailů, protože Vás někdo/něco označí za spammera, takže to tedy nikdo nedělá?
a smtp jasně, mám několik smtp vlastních serverů
potřeboval bych se chytit nějakého tématu, přijde mi to hrozně všechno neurčité a nejasné a ztrácím se v tom co vlastně řešíme
- OK3
- Člen | 91
Možná jsem mimo, ale neřešila by to taková konstrukce? Za předpokladu,
že se jedná o stejnou zprávu pro všechny v poli $users
<?php
$mail = new Nette\Mail\Message;
$mail->setBody(...);
$mail->setSubject(...);
$mail->setFrom(...);
foreach ($users as $user) {
$mail->addBcc($user->email);
}