Ako nastavit router tak aby ked zadam admin tak ma presmeroval do AdminModule/Homepage/default

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Beliall
Člen | 5
+
0
-

Momentalne ked zadam mojastanka.sk/admin tak mi vyhodi ze nemam pravo zobrazit obsah na tomto serveri, to iste mam ked dam admin/sk..ak pouzijem admin/sk/homepage tak uz to funguje..
ja by som chcel docielit aby ked zadam za domenou admin alebo admin/sk tak ma to hodilo do adminmodulu a nehlasilo mi chybu..pokial zadam iba admin tak nemam pravo pristupovat ku zdroju ak pouzijem admin/sk tak sa snazi subor najst v adminmodule adminmodulu cize adminmodule/adminmodule/homepage/default

moj router vyzera nasledovne

public function createRouter() {
	$router = new RouteList();

$router[] = new Route('index.php', 'Store:Homepage:default', Route::ONE_WAY);
	# admin
	$router[] = $adminRouter = new RouteList('Admin');
	$adminRouter[] = new Route('admin/[<lang [a-z]{2}>/]<presenter>/<action>[/<id>]', 'Admin:Homepage:default');
	# store
	$router[] = $storeRouter = new RouteList('Store');
	$storeRouter[] = new Route('[<lang [a-z]{2}>/]<action>', 'Homepage:default');

$storeRouter[] = new Route('[<lang [a-z]{2}>/]<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');

return $router;
   }

Dakujem

Hafran
Člen | 121
+
0
-

No pro začátek bych změnil to Admin:Homepage:default na Homepage:default to ti podle mě dělá to zdvojení admin/admin jenžto je to v admin routelistu.

Beliall
Člen | 5
+
0
-

Hafran napsal(a):

No pro začátek bych změnil to Admin:Homepage:default na Homepage:default to ti podle mě dělá to zdvojení admin/admin jenžto je to v admin routelistu.

Dakujem, z casti si mal pravdu bolo to tam zbytocne, teraz to funguje pokial zadam do url admin\en alebo iny jazyk ale ked zadam iba admin, apache mi vyhlasi chybu ze nemam pravo pristupovat na tomto serveri

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-
<?php
$adminRouter[] = new Route('admin[/[<lang [a-z]{2}>/]<presenter>/<action>[/<id>]]', 'Admin:Homepage:default');
?>

toto ide ?

Editoval achtan (24. 10. 2013 15:13)

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

spis bych hledal problem v nastaveni apache/htaccess

Beliall
Člen | 5
+
0
-

Ono vsetko funguje ako ma az na to ked zadam iba admin..pokial dam admin\en\homepage\default nie je problem..

pripajam htaccess

# Apache configuration file (see httpd.apache.org/docs/current/mod/quickreference.html)

# disable directory listing
Options -Indexes

# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
	RewriteEngine On
	# RewriteBase /

# prevents files starting with dot to be viewed by browser
	RewriteRule /\.|^\. - [F]

# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
	AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>