Tutoriál quickstart – konečná, vystupovat
- ryu
- Člen | 29
Zdravím, po letech jsem se opět rozhodl podívat trochu hlouběji na nette, začal jsem tedy logicky u prvního tutoriálu. Stáhl jsem aktuální nette a polední tag z gitu tutoriálu.
Vše jsem dal do kupy a nastavil oprávní. Jenže po načtení dostanu
hned:
`Warning:
require_once(/var/www/nette/tutorial-todo-7/libs/composer/autoload_real.php):
failed to open stream: No such file or directory in
/var/www/nette/tutorial-todo-7/libs/autoload.php on line 5
Fatal error: require_once(): Failed opening required ‚/var/www/nette/tutorial-todo-7/libs/composer/autoload_real.php‘ (include_path=‚.:/usr/share/php:/usr/share/pear‘) in /var/www/nette/tutorial-todo-7/libs/autoload.php on line 5`
Mám otestováno na Lin i Win. php 5.4, nette aktuální.
Abych pravdu řekl tak někoho kdo chce proniknout do fw tohle dokáže velmi rychle odradit.
- vitush93
- Člen | 33
ryu napsal(a):
Zdravím, po letech jsem se opět rozhodl podívat trochu hlouběji na nette, začal jsem tedy logicky u prvního tutoriálu. Stáhl jsem aktuální nette a polední tag z gitu tutoriálu.
Vše jsem dal do kupy a nastavil oprávní. Jenže po načtení dostanu hned:
`Warning: require_once(/var/www/nette/tutorial-todo-7/libs/composer/autoload_real.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/nette/tutorial-todo-7/libs/autoload.php on line 5Fatal error: require_once(): Failed opening required ‚/var/www/nette/tutorial-todo-7/libs/composer/autoload_real.php‘ (include_path=‚.:/usr/share/php:/usr/share/pear‘) in /var/www/nette/tutorial-todo-7/libs/autoload.php on line 5`
Mám otestováno na Lin i Win. php 5.4, nette aktuální.
Abych pravdu řekl tak někoho kdo chce proniknout do fw tohle dokáže velmi rychle odradit.
V samotném quickstartu jsou chyby a místy chybí celá metoda, na kterou se odkazuje, ale pořád lepší než nic :D
- ryu
- Člen | 29
V samotném quickstartu jsou chyby a místy chybí celá metoda, na kterou se odkazuje, ale pořád lepší než nic :D
Takový tutoriál je ale naprosto k ničemu.
Dá se použít alespoň tento http://www.zdrojak.cz/…e-framework/ JE z roku 2009, tak
nevím jestli jsou postupy aktuální.
- Grelek
- Člen | 233
ryu napsal(a):
Takový tutoriál je ale naprosto k ničemu.
Dá se použít alespoň tento http://www.zdrojak.cz/…e-framework/ JE z roku 2009, tak nevím jestli jsou postupy aktuální.
Ne. Pokud vím, ten tutoriál je na Nette 0.9 a to opravdu kompatibilní není.
- Draffix
- Člen | 146
Ono se tu to pořád dokola řeší ale nikdo „zhora“ to nemíní řešit. Bohužel lidí, kteří mají práva editovat quickstart, je málo a nevypadá to, že by se na tom mělo něco měnit. Je to určitě škoda, protože Nette je u nás známý jako český framework s aktivní českou komunitou (anglická se zatím nechytá) a to, že nemá vyřešený ani základní tutoriál, není zrovna nejlepší ukázka. Naštěstí jsem stačil zažít éru fungujícího tutoriálu, který mi do začátku hodně pomohl. Nezávidím proto ostatním, kdo chtějí začít a narazí hned na druhé stránce quickstartu (neberu v potaz github, ten nevím v jakém je stavu).
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Draffix wrote: Bohužel lidí, kteří mají práva editovat quickstart, je málo
Blbost, kdes na tom byl? Právo editovat dokumentaci dostal každý, kdo o to požádal. Reálně to právo mělo několik desítek lidí. Teď, co je dokumentace na GitHubu může kdokoliv poslat pull request.
- ryu
- Člen | 29
Jan Tvrdík napsal(a):
Draffix wrote: Bohužel lidí, kteří mají práva editovat quickstart, je málo
Blbost, kdes na tom byl? Právo editovat dokumentaci dostal každý, kdo o to požádal. Reálně to právo mělo několik desítek lidí. Teď, co je dokumentace na GitHubu může kdokoliv poslat pull request.
Nemyslím že jde o to kdo může a nemůže, ale jde o to, že to nikdo neudělal.
- prom
- Člen | 1
jo, takže jsem se nechal přesvědčit, že prý někde nějaký tutoriál už opravdu funguje a ať dám nette ještě jednu šanci.
rozběhl jsem sandbox i příklady po mírném boji, nicméně tutoriál čerstvě git-fetch ukáže jen prázdnou stránku a do logu hodí error:
(mod_fastcgi.c.2676) FastCGI-stderr: PHP Warning: require(/var/www/tutorial-quickstart/app/../libs/autoload.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/tutorial-quickstart/app/bootstrap.php on line 4
ano, autoload.php tam opravdu nikde není… no, aspoň jsem se konečně podíval trochu na ten git
- David Matějka
- Moderator | 6445
@prom: nenainstaloval si zavislosti pres composer, ve slozce
s tutorialem spust composer update
.. ale ten quickstart na githubu
nevim, v jakym je stavu. lepsi asi bude nainstalovat si sandbox a postupovat
dle quickstartu v doc
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
@prom takže jsi postupoval přesně podle quickstartu, tedy nainstaloval si composer a vytvořil pomocí něj projekt?