PDF Dokumentace – manuál a quick start stažení

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
frosty22
Člen | 373
+
0
-

Zdravím,

osobně mě moc čtení z monitoru neuspokojuje, tak jsem si zkopíroval veškerou dokumentace ze sekce dokumentace a vytvořil si z ní PDFko. Dalo to trošku práce, jelikož jsem to i musel řádně upravit kvůli tisku (stylování, atp.) a napadlo mě proč, si to nechat pro sebe.

Pokud tedy autorovi to nevadí, tak tady je upload dvou PDF, první Quick start a druhý je zbytek dokumentace, pokud by někdo tedy chtěl si to také vytisknout. Podíval jsem se do licenčních podmínek a dle nich jsem též přiřadil tyto podmínky do těchto PDF, čili snad by to nemělo být v rozporu s podmínkami.

stažení PDF:

changelog:

• 7.4.2009: přidáno PDF s Quick start pro dibi
  • 7.4.2009: přidána dokumentace pro dibi API
  • 3.4.2009: změněna barva na modrou ;)
  • 3.4.2009: vytvořeno PDF z dokumentace a Quick startu pro Nette

Editoval frosty22 (26. 4. 2009 22:34)

o5
Člen | 416
+
0
-

Pekne, pekne, jen skoda ze misto te oranzove tam neni modra jako na webu :-)

Nevyhodu to ma, ze dokumentace se meni pomerne casto a myslim, ze i vetsina by uvitala, aby se pdfko generovalo automaticky.

phx
Člen | 651
+
0
-

JJ automaticky by to bylo fajn. Je to krasne offline a funguje v tom CTRL+F :))

frosty22
Člen | 373
+
0
-

no na tu modrou jsem to upravil.. to s tou automatikou, s tím již nepomůžu bohužel.

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Dobrá práce!

Nějaké automatické generování by určitě taky hodilo.

frosty22
Člen | 373
+
0
-

No to by bylo fajn. Se na to zkusím tak nějak ve volné chvíli podívat ;) taková komponenta Nette/PDF taky by nebyla od věci .. až trošku více poberu Nette (aktuálně ho pilně studuji již 3. den :-)), tak třeba by se mi poštěstilo a implementoval bych ho tam, ikdyž to je spíše sen ;)
BTW třeba inspirace ze Zend:PDF, s PDFLib jsem již dost pracoval, tak z téhle strany by problém MOŽNÁ nebyl.

frosty22
Člen | 373
+
0
-

No prostě mám rád vše na papíře, tak jsem si udělal i podobně dokumentaci k API u dibi.. samozřejmě jsem taky zveřejnil, akorát tedy je v tom již „horší“ se vyznat, ale věřím, že to snad nebude problém.

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Vzhledem k tomu, že na letecképoště soubory moc nevydržely a již mi došla žádost na email ohledně reuploadu, tak jsem je umístil na svůj hosting, tak tady snad vydrží :)

phx
Člen | 651
+
0
-

Pekny jen bych jeste obarvil zdrojovy kod obdobne jako je na foru. Mozna tmavsi barvy aby to bylo citelne i pri tisku na cernobile tiskarne.

michalh
Člen | 22
+
0
-

frosty22 napsal(a):

No to by bylo fajn. Se na to zkusím tak nějak ve volné chvíli podívat ;) taková komponenta Nette/PDF taky by nebyla od věci .. až trošku více poberu Nette (aktuálně ho pilně studuji již 3. den :-)), tak třeba by se mi poštěstilo a implementoval bych ho tam, ikdyž to je spíše sen ;)
BTW třeba inspirace ze Zend:PDF, s PDFLib jsem již dost pracoval, tak z téhle strany by problém MOŽNÁ nebyl.

Zkus se podívat i na http://www.fpdf.org/

frosty22
Člen | 373
+
0
-

michalh napsal(a):

Zkus se podívat i na http://www.fpdf.org/

jasně tak to znám, pak ještě jsem si hrál s dompdf a html2pdf třídama, akorát jsem ke každé měl nějaké výhrady, bohužel už to je nějakej ten pátek, takže moc nevím, ale určitě se na to podívám a dám to nějak dohromady :)

A když by to měla být též jako komponenta pro Nette, tak budu muset zjistit, zda lze nějakým způsobem získat render stránky,že by šlo udělat šablonu klasicky a pak přes presenter do ní odeslat dané proměnné, ale potom místo toho aby se vykreslila, tak by prošla ještě PDF a zobrazila se v PDF formátu.. ale ještě jsem se v Nette tak daleko nedostal, tak nevím.

Editoval frosty22 (27. 4. 2009 11:46)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Ahoj, nechci tady dělat reklamu, ale teď jsem řešil generování PDF a chtěl jsem abych měl jednostuše i HTML výstup. Našel jsem. :) A je to opravdu až neuvěřitelné, jak je to jednoduché :D. Mrkněte sem. http://mpdf.bpm1.com/ (mPDF)

Tím, že to má na vstupu HTML, tak se dají krásně využít i šablony nette :) Prostě super :) V examples je generování faktury, mrkně te na to. Opravdu to alespoň za podívání stojí.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

No nejvýstižnější asi bude citace:

mPDF is a PHP class which generates PDF files from UTF-8 encoded HTML. It is based on FPDF, HTML2FPDF, and UFPDF, with a number of enhancements.

A opravdu výsledky jsou až neuvěřitelné. A pritom je to docela rychlý. :)
Tady ty příklady: http://mpdf.bpm1.com/examples

Tomik
Nette Evangelist | 485
+
0
-

honzakuchar: Jestli tam nebude nějaký zádrhel, což doufám, že ne. Tak je to opravdu super! :) Díky za podělení se o odkaz. ;)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

No já taky doufám že ne. :) Ale rozhodně se mi zdá, že je opravdu nejlepší nebo alespoň jeden z nejlepších převaděčů html->pdf (já sám lepší neznám). Zatim jsem nenarazil na nic co by mi tam chybelo. :) (ale co to dalo prace najít slusnej html->pdf prevadec :) )

P.S.: A je to zároven jedinej co mi pod Win7 nezhodí Apache pri generovani PDFka :)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Je to docela síla generátor. :) Má to 15MB v zipu. (obsahuje i fonty – 16MB) mpdf.php má 800kb. Ale na serveru to opravdu fachčí krásně rychle. (asi eAccelerator – kešuje jak o život :) – na localhostu mi to hází timeout – bez acceleratoru ) (tak do 5s mám hodně složité PDF s několikanásobně zanořenýma tabulkama). Fakturu mi to vygeneruje tak do 1s :) A ještě mám i HTML výstup :) Já to považuji za objev měsíce. Generátor PDFek mě už pálil hodně dlouho.

frosty22
Člen | 373
+
0
-

Super díky moc, to se opravdu hodí..

Roman Ožana
Člen | 52
+
0
-

mPdf je super řešení. PDF dokumentace je velmi dobrý nápad.