Routování ve formátu module.example.com/presenter/action

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Northys
Člen | 29
+
0
-

Ahoj,
možná se to tady už řešilo, ale já jsem to nenašel. Takže se zeptám – jak mám routovat adresy ve formátu module.example.com/presenter/action? předpokládejme, že vždycky bude nějaký DefaultPresenter – problém je ale v tom, že se to pak bude v robot loaderu kopat kvůli stejnému názvu tříd, nebo ne?

Předpokládejme, že modulů můžou být klidně stovky, admin, www, forum, mobile, api atp.

Díky moc za odpovědi

2k
Člen | 15
+
0
-
Northys
Člen | 29
+
0
-

Díky,
jestli jsem to dobře pochopil, tak by mělo postačit něco ve stylu

$router[] = new Route('//<module>.stranka.cz/<presenter>/<action>[/<id>]', 'Home:default');

?

Routování modulů jsem nikdy nechápal. Navíc taky nechápu jak pak pojmenovávat třídy v modulech. Nemůžu mít dva LoginPresenter(y). Protože by se z toho robotloader zbláznil.

vitkutny
Člen | 73
+
0
-

Nemůžeš mít dva LoginPresenter(y) pouze ve stejném namespace, ale každý modul je v jiném namespace.

Northys
Člen | 29
+
0
-

Už to začínám chápat, díky. Ten router jsem pak napsal správně? Vůbec nevím, jak to routovat a z „dokumentace“ jsem to nějak nepochopil.

Ještě mě napadlo – řeší se tohle na školení Nette? Mám v plánu tam zajít, tak že bych si počkal :)