Jak získat fiktivní subdomény?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
justHard
Člen | 7
+
0
-

Ahoj,

mohl by mi prosím někdo lehce nastřelit, jak nejlépe udělat routování do presenteru tak, aby to vypadalo, jako subdoména?

Konkrétně:

Mám odkaz: www.stranka.cz/produkty/?…

Kde parent_id (pro příklad bude hodnota třeba jídlo) je název hlavní kategorie a product_id (pro příklad bude hodnota třeba rohlík) je název produktu.

Jak docílit doho, aby finální odkaz byl: jidlo.stranka.cz/produkty/rohlik, ale po kliknutí bych se opět dostal na „www.stranka.cz/produkty/?parent_id=1&product_id=2“.

Napadá prosím někoho, jak na to?

Děkuji

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

máš na mysli:

$router[] = new Route('//<presenter>.stranka.cz/<action>[/<id>]', 'Home:default');

?

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Nejspis se nevyhnes tzv. wildcard nastaveni virtualu domeny (traffic ze subdomen by smeroval do jedne slozky – tvoji app) a zbytek se uz nastavi v routeru jak naznacil pilec.

justHard
Člen | 7
+
0
-

Na doméně už mám cca 10 subdomén, nebude v tom komplikace?

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

To budeš muset sáhnout po .htaccessu (nebo lépe k nastavení virtualHostu tomu přináležícímu). a upravit si přesměrování tak, aby do nette aplikace se dostaly jen ty požadavky co chceš.

ju5tHard
Člen | 14
+
0
-

A mohl byste mi prosím nastřelit, jak na to? Routování a htaccess jde mimo mě :( Nechci po Vás celou aplikaci, jen menší, dvouřádkový nástřel, abych se na něčem mohl chytit.

Děkuji.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Tady si to projdi: http://goo.gl/jEUFD