Okamžitý upload obrázku a je ho zobrazení
- CJHornster
- Člen | 56
Zda lidi dělám formulář na upload obrázku na server a chtěl bych aby se mě ten obrázek, ještě před zmáčknutím tlačítka pro odeslání formulář, nahrál na server (třeba do catch) a zobrazil, po zmáčknutí by se hodilo aby se přesunul z catche na mojí předem danou lokaci
ideální by byl taky nějaký load indicator
hledal jsem všude na netu, ale nějak se mě to nedaří dát dohromady, díky za pomoc ;)
- Marek Šneberger
- Člen | 130
To co popisuješ jsem dělal před pár měsíci. Použil jsem uploadify, a naprostá spokojenost :)
- CJHornster
- Člen | 56
to sem všude čet, že jde použít, ale není někde free varianta v HTML5? falsh moc nemusím :D
kdyby nebyla tak to asi nějak zbastlím s tím flashem :D dík ;)
ale uploadify, ale nezobrazuje miniaturu toho obrázku ne? jen průběh jak
se nahrál
- enumag
- Člen | 2118
@CJHornster: Upload přes ajax je možný s XMLHttpRequest 2.0, ale to má podporu až v nových prohlížečích. Ve starších se to dá obejít odesíláním formuláře přes <iframe>, ale to ti mohu doporučit pouze pokud jsi masochista. ;-)
- Marek Šneberger
- Člen | 130
Pokud by sis pročetl dokumentaci k uploadify, našel bys tam event onUploadSuccess pomocí kterého můžeš dělat celkem kouzla :-) Například vložit img do předpřipraveného divu…
Ale tohle je spíš věc, která by se měla řešit na djpw.cz, s Nette to nemá nic společného :-)
- CJHornster
- Člen | 56
dík za pomoc, mrknu na to uploadify a kdybych nevěděl co a jak tak se budu ptát, ale asi zainvestuju tu stovku do tý HTML5 verze ;)