Zpracování vlastnoručně vykresleného formuláře
- n.u.r.v.
- Člen | 485
Ahoj, potřeboval jsem si vykreslit pomocí nette vlastní formulář z jiného projektu, který nepoužívá nette. Jelikož formulář má v sobě i klasické seznamy a divy, tak jsem muselo vykreslit formulář takto:
latte:
<form action="něco" method="post" enctype="multipart/form-data" name="název">
<div id="nějaké_id1">
<div class="class_1"></div><h2>Nadpis <span class="class_2">nějaký text</span></h2>
<div class="class_3">
<input name="nazev_pole" type="text" size="40" maxlength="40" value="něco" /><br />
<div class="counter">Zbývá Vám <strong>XXX znaků</strong></div>
</div>
</div>
<div id="nějake_id2">
<div class="left"><ul><li class="current"><span class="class_4"></span>nějaký text2</li><li><span class="class_5"></span>nějaký text3</li><li><span class="class_5"></span>nějaký text_6</li></ul></div>
<div class="right"><input type="submit" class="class7" value="" /></div>
<div class="cleaner"></div>
</div>
</form>
Ale teĎ nevím, jak mám formulář zpracovat v presenteru…Můžete mi poradit? Díky…
- David Matějka
- Moderator | 6445
proc ho rucne nevykreslis pomoci nette? https://doc.nette.org/cs/forms#…
- n.u.r.v.
- Člen | 485
Ahoj, narazil jsem na další problém – potřebuji vykreslit do formuláře 3 radiobuttony, ale každý na jiném místě (nebo spíš jeden mimo div a zbylé dva v divu pod tím prvním…)
když mám v presenteru:
$volby = array(
'a' => 'volba 1',
'b' => 'volba 2',
'c' => 'volba 3'
);
...
$form->addRadioList('volby', '', $volby);
a v latte mám:
{input volby}
tak se vykreslí všechny 3 radio b. současně…Nevíte, jak to udělat, abych mohl vykreslit jeden zvlášť? Díky…
edit:
Trochu jsem předělal ten form, takže už by možná nevadilo mít buttony u sebe, ale pořád mám jeden problém – stále se mi vykresluje text u radiobuttonu nalevo a ne napravo od buttonu – jak to změnit?
Editoval n.u.r.v. (27. 6. 2013 15:42)
- kaniobal
- Člen | 5
n.u.r.v. napsal(a):
Ahoj, potřeboval jsem si vykreslit pomocí nette vlastní formulář z jiného projektu, který nepoužívá nette. Jelikož formulář má v sobě i klasické seznamy a divy, tak jsem muselo vykreslit formulář takto:
latte:
<form action="něco" method="post" enctype="multipart/form-data" name="název"> <div id="nějaké_id1"> <div class="class_1"></div><h2>Nadpis <span class="class_2">nějaký text</span></h2> <div class="class_3"> <input name="nazev_pole" type="text" size="40" maxlength="40" value="něco" /><br /> <div class="counter">Zbývá Vám <strong>XXX znaků</strong></div> </div> </div> <div id="nějake_id2"> <div class="left"><ul><li class="current"><span class="class_4"></span>nějaký text2</li><li><span class="class_5"></span>nějaký text3</li><li><span class="class_5"></span>nějaký text_6</li></ul></div> <div class="right"><input type="submit" class="class7" value="" /></div> <div class="cleaner"></div> </div> </form>
Ale teĎ nevím, jak mám formulář zpracovat v presenteru…Můžete mi poradit? Díky…
Pořád by mě zajímalo, jak nejjednodušeji zpracovat takto v šabloně vytvořený form. Umí s tím nette něco udělat, nebo je potřeba dokončit to celé „ručně“?
- iNviNho
- Člen | 352
Tak začínaš a ukončuješ ho párovo
<?php
{form nazovTvojhoForm}
{/form}
?>
Ak chceš do neho vkladať elementy, používáš
<?php
{input element}
?>
Ak mu chceš predávať vlastnosti
<?php
{input element class => "class", width => "100"}
?>
Takisto vkládaš aj lable
<?php
{label element /}
?>
Toto ti asi všetko stačí na manuálne vykreslovanie … Keby niečo https://doc.nette.org/cs/forms#…