Prvé použitie, sandbox nefunguje error 500!
- djmetla
- Člen | 10
PHP 5.2, Nette 2.0 pre 5.2. Dnes som si stiahol tento Framework a postupoval podľa dokumentácie. Bohužiaľ po prekopírovaní priečinka Sandbox a po zadaní url/sandbox/www/ mi vyskočila chyba 500. Podľa návodu ma malo uvítať prostredie Nette. Ako som zistil zo súboru error.log v priečinku Logs tak písalo to že neexistuje services: Authenticator. Podľa Checker-a je všetko v poriadku (Link) Bohužiaľ som nijak viac do toho nezasahoval a keďže je defaultne vo frameworku pochybujem že vy tam budete mať chybu. Debugger nástroj mi tiež nejde. (Ladenka)
Neviete mi stým poradiť?
Editoval djmetla (4. 6. 2013 18:52)
- besir
- Člen | 170
Authenticator je service kterou bys měl mít nakonfigurovanou v config.neon.
Hledej proto tam, priznam se nevim presne co je v aktualnim sandboxu. Paklize tam neni tak pridat neco jako
services:
authenticator:
class: IAuthenticator // nebo Authenticator
omlouvám se za nepřesnosti, píšu poslepu
- djmetla
- Člen | 10
Bojoval som stým a zistil som že za to môže PHP 5.2. Bohužiaľ Sandbox na tejto verzii v PHP 5.2 nefunguje. Na každý service to hádže error not found v error.log. Skúšal som obe verzie pre PHP 5.2 s prefixom i bez. Na PHP 5.3 Sandbox bez problémov funguje. Som stoho trocha smutný, pretože hosting nemôže len tak prejsť na novšie PHP 5.3 takže musím používať localhost a po dokončení štúdia Nette a prvých prác dúfať že to bude opravené :)
Editoval djmetla (6. 6. 2013 17:50)
- David Matějka
- Moderator | 6445
asi bude na case vymenit hosting, kdyz php 5.2 uz je asi 2 roky mrtvy
a ani nette nebude mit v nove verzi (2.1.x) podporu pro php 5.2