[Poslední sobota 50] Ručníková, Brno, 25.5.2013

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Poslední sobota

Poslední sobota je pravidelným místem setkání všech fanoušků programování webových aplikací, ať už to jsou odborníci nebo amatéři. Střídavě se koná v Praze a Brně, občas zavítáme i jinam ;-) Znalost Nette Frameworku je samozřejmě výhodou. Vstup na akci je zdarma, jen prosím potvrďte účast.

Program:

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

Vedel by som povedat nieco o AngularJS (mozno v kombinacii s Nette ako REST API).

Nechysta sa tam niekto z BA autom? Nechce sa mi moc cakat na vlak do rana ;-).

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Jestli budou přednášky, tak bych si vzal minipřednášku o zajímavých drobnostech v Nette api, které nejsou moc známé. Doufám, že stihnu ještě nějaké objevit, zatím jich moc nemám :-)

JohnyJJP
Člen | 6
+
0
-

BTW na https://www.posobota.cz/ to hazi velmi pekny vypis phpinfo()…

peter.z
Člen | 37
+
0
-

Neplanuje niekto spravit prednasku o routovani? Nejake best-practise, tipy, triky atp. :)

ras
Člen | 135
+
0
-

Nikdy jsem na PoSobote nebyl, ale v myslenkach jsem dosel na to, ze bych to mel zmenit a tak … je to je pro me taky zajimava vyzva … nabizim prednasku na tema

Jak si programovanim zajistit duchod

Slibuji, ze to vubec nebude technicke (takovych prednasek si uzijete dost), ale ze to bude o zivote. O pohledu za horu dneska, mozna, ze spis az za nekolik pohori zitra. Proste pohled na neznamy prostor pozitrka.

Tak co? Mam prijet s prednaskou a nebo prijet bez ni?

Radek

Elfoslav
Člen | 15
+
0
-

@ras: rád by som si vypočul niečo také

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@ras určitě takovou přednášku chceme! Přijeď s ní, prosím :)

Výborně, přednášky máme, teď už jen vymyslet kam se v Brně uchýlit :) Kdyby měl někdo nápad na sponzora s prostory pro 20–40 lidí… :)

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

Mohu zkusit obvolat Brněnské IT firmy, zda by nás někdo nezastřešil. Ale nevím zda to takhle na poslední chvíli zvládnu. Bohužel tenhle měsíc jsem se nebyl schopný nějak sladit s Vítkem a začít to organizovat dříve.
Plus mám pochybnost o tom že dorazí více nežli 20 lidí, vzhledem k pozdnímu vyvěšení.
Případně posílejte prosím tipy na dobré Brněnské restaurace, kde by bylo možno roztáhnout plátno + dataprojektor.

bazo
Člen | 620
+
0
-

@ras super tema. to by ma aj presvedcilo dojst prvykrat na posobotu :)

pYro
Člen | 29
+
0
-

Kdyby byl zajem, mohl bych vam ukazat intro do Behatu a Codeception – zajimave testovaci frameworky – a zkusit je trochu porovnat.

Dobre misto je http://udrevaka.cz/ (pivko i platno), kde maji srazy Pythonysti a Rubysti.

castamir
Člen | 629
+
0
-

Veselá Vačice (co vím, tak má plátno a je kousek od Táj)

a pokud ještě nezrušili Terč na PPV, tak tam.

@pYro: tam jsou docela těsný prostory…

Moje účast je přinejmenším nejistá, neboť se mi kvapem blíží státnice…

Editoval castamir (20. 5. 2013 14:49)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

U Dřeváka to vypadá moc pěkně, pokud se do středy nic nenajde, tak bych tam zavolal :)

pYro
Člen | 29
+
0
-

@castamir: tesne prostory celkem ano, ale na srazech je 6 lidi na jisto + 9 mozna = 14. To se do salonku vejde v pohode.

@Filip: Kdyby neco, tak ten salonek co je vpravo kdyz vejdes dovnitr – je zaviraci.

Editoval pYro (20. 5. 2013 15:21)

Glottis
Člen | 129
+
0
-

bude kamera? nebo opet prd ? ;)

na1k
Člen | 288
+
0
-

@castamir, Terč už je delší dobu dead :-(

Grelek
Člen | 233
+
0
-

Doufám, že se najde dobrá duše s kamerou!

hrach
Člen | 1834
+
0
-

Nabizim svoje znalosti k nette\database. Spis asi jako pokec, reseni konkretnich problemu, a tak. Pokud by byl zajem o nejakou prednasku, muzu taky :)

Šaman
Člen | 2634
+
0
-

Tu NDB bych přivítal někdy v Praze. Případně i YetORM nebo ten ORM co pro NDB vytváříš ty. Klidně i formou pokecu, klidně i samostatně jako monotematický sraz. Protože na neznalost NDB narážím stále a to už jsem tomu nějaký čas věnoval. Začátečník má problém vytvořit i jednoduchý dotaz.
Bohužel v termínu posoboty mám už dlouho naplánovanou akci, ale pokud bys chtěl o NDB něco připravit na červnovou, tak bych si rezervoval termín.

stekycz
Člen | 152
+
0
-

Za kameru budu také rád. Tentokrát možná nedorazím kvůli oslavě úspěšných kamarádových státnic :-/

juzna.cz
Člen | 248
+
0
-

Líbila by se mi přednáška s praktickýma ukázkama Kdyby a tipama, kde to fakt ušetří čas a práci. Ne jak to nainstalovat a napojit na appku, ale nějaké prďácké use cases, které z docky ani kódu nevyčtu. Co na to @HosipLan?

Přespolním klasicky nabízím nocleh a snídani, 10min pěšky z centra.

A v práci zkusím domluvit sponzoring akce. Prostory na konání sice nemáme, ale můžu zařídit nějakou tu hospůdku s projektorem. Zkušenosti s žádnou dobrou ale nemám, takže dám na vaše doporučení.

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

Idete niekto z BA? @srigi, @bazo, …

Vlak 170 Hungaria (12:13 z BA) ?

juzna.cz
Člen | 248
+
0
-

Ptal jsem se v Cafe Falk, kde maji salonek s projektorem. Je to kousicek od centra, takze se da dobre dojit pesky. Maji v sobotu volno, tak to muzu zabookovat. Co vy na to?

pYro
Člen | 29
+
0
-

+1

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@juzna.cz go for it!

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

@juzna.cz Vypadá to pěkně. Jen vejde se tam 30+ lidí? Jestli ano tak jsem určitě také za rezervaci.

Editoval tachyon (21. 5. 2013 14:17)

bazo
Člen | 620
+
0
-

newPOPE napsal(a):

Idete niekto z BA? @srigi, @bazo, …

Vlak 170 Hungaria (12:13 z BA) ?

keby som siel, tak autom.

JohnyJJP
Člen | 6
+
0
-

@juzna.cz +1

juzna.cz
Člen | 248
+
0
-

Jeste jsem nasel hezci club, bliz do centra Brna. Tak jsem to tam vsecko domluvil a behem odchodu se jeste otocil s otazkou „A mate tady wifi, ze jo?“. A nemaji, takze jsem to zase zrusil :P

Domluveny je tady Falk.

castamir
Člen | 629
+
0
-

@juzna.cz: řekl bych, že o ní teď budou minimálně uvažovat :D

hrach
Člen | 1834
+
0
-

Vzal bych si tedy prednasku na tema „Nette\Database: joining expressions“ – cas cca 20 min + 10 min diskuze.

juzna.cz
Člen | 248
+
0
-

Napadlo mě, že bych mohl ukázat NewRelic, jak ho v praxi používáme a jak nám pomohl s řešením problémů. Zatím nemám nic připravené a dostanu se k tomu až v pátek, ale dejme tomu tak 20min + diskuse.

Jakub Bouček
Člen | 54
+
0
-

Mám nabitý program, takže se asi uvidíme až v Praze. Nicméně nezapomeňte ručníky!

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

Nemá někdo prosím možnost vzít kameru? Témata vypadají zajímavě, tak by bylo škoda je nenahrát.

Budry
Člen | 88
+
0
-

Také bych byl moc vděčný za záznam

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

newPOPE napsal(a):

Idete niekto z BA? @srigi, @bazo, …

Vlak 170 Hungaria (12:13 z BA) ?

Ja mozno pojdem v piatok do Pardubic na transpilers-room. Stale vsak neviem ci idem. Ked vsak pojdem na Posobota z BA, urcite ti dam vediet.

ras
Člen | 135
+
0
-

Potvrzuji prednasku na tema Jak si programovanim zajistit duchod … a kdyz vsichni ostatni prednasejici ji planuji na 20 minut + 10 diskuze, tak ja to zkusim taky tak … jdu tvorit a v sobotu se budu tesit

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Pražští panáčci, v kolik a čím plánuje[tm]e jet? :)

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

Já vyrazím až na čas, vlakem v 11:39 z hlaváku. Připojí se někdo?
Nevím jestli je plánovaná indická restaurace, tu tentokráte vynechám.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

@Majkl578, @tachyon: Mně je to fuk, připojím se ke zbytku.

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

srigi napsal(a):

newPOPE napsal(a):

Idete niekto z BA? @srigi, @bazo, …
Vlak 170 Hungaria (12:13 z BA) ?

Ja mozno pojdem v piatok do Pardubic na transpilers-room. Stale vsak neviem ci idem. Ked vsak pojdem na Posobota z BA, urcite ti dam vediet.

Idem z Bratislavy vlakom co si napisal. Vidime sa na stanici?

newPOPE
Člen | 648
+
0
-

@srigi samozrejme :-)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

tachyon napsal(a):

Já vyrazím až na čas, vlakem v 11:39 z hlaváku. Připojí se někdo?

Připojím se, Honza Tvrdík taky.
Ještě re-postuji o jaký vlak jde, jelikož odkaz expiroval:

Sejdeme se někde? Třeba v 11:10 u Burger Kinga? Pokud se chcete přidat ještě někdo další, ideálně tu dejte vědět (klidně až ráno), ať se nemineme. :)

stekycz
Člen | 152
+
0
-

Tak nakonec pojedu, připojím se na hlaváku v Praze v 11:10.

Petr Mašát
Člen | 101
+
0
-

Dobře tak v 11:10 u Burger Kinga.

jiri.pudil
Nette Blogger | 1028
+
0
-

Brněnští (a ostatní, kteří dorazíte dříve), jak to vidíte s indickou?

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@jiri.pudil Přijď k Juznovi, indická bude :)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1028
+
0
-

@Filip: Však ještě aby nebyla! Díky za info, dorazím :)

ras
Člen | 135
+
0
-

omlouvam se za pozdni prichod … dorazim asi v 16:30, tj. mel bych stihnout svoji prednasku ;o) dle harmonogramu

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Přednášky byly zaznamenány, ale technika strašně moc zlobila. Některé jsou, některé ne, některé nejsou celé. Ti co je mají nahrané, se to pokusí nějak poslepovat a dostat na youtube. Minimálně Hrachova NDB je nahraná určitě :)