Tutorialy, navody, cokoli

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
11vili11
Člen | 14
+
0
-

Ahoj,
uz nejaky patek prolejzam net a nemohu najit neco kloudneho, tutorialy sou bud zastarale a nefunkcni nebo nic nevysvetluji. jedine co se mi docela zalibilo jen sme to moc jeste neprosudoval je „http://www.zdrojak.cz/serialy/zaciname-s-nette-framework/“ tady se to celkem mi pridje i vysvetluje. Nemuzete mi poradit neco takoveho dalsiho? nejlepe rovnou celou aplikaci? V aplikaci pro ty CD se taky moc nevyznam. Chtelo by to nejaky popisek a tak.
Predem moc dekuji.

trisha
Člen | 20
+
0
-

11vili11 napsal(a):

Ahoj,
uz nejaky patek prolejzam net a nemohu najit neco kloudneho, tutorialy sou bud zastarale a nefunkcni nebo nic nevysvetluji. jedine co se mi docela zalibilo jen sme to moc jeste neprosudoval je „http://www.zdrojak.cz/serialy/zaciname-s-nette-framework/“ tady se to celkem mi pridje i vysvetluje. Nemuzete mi poradit neco takoveho dalsiho? nejlepe rovnou celou aplikaci? V aplikaci pro ty CD se taky moc nevyznam. Chtelo by to nejaky popisek a tak.
Predem moc dekuji.

Zkus tohle,
nebo když si stáhneš nette, tak jsou příklady v /examples

Editoval trisha (24. 4. 2013 12:56)

11vili11
Člen | 14
+
0
-

Tohle sem zkousel, rozbehal sem to. Ale nepochopil sem z toho jak si neco sam vytvorit. a ty examples sou sice fajn, jenze bez nejakeho popisku to neni uplne ono… treba ten archiv CD vypada easy ale proste nevim co kde je proc to tam je a tak.

trisha
Člen | 20
+
0
-

11vili11 napsal(a):

Tohle sem zkousel, rozbehal sem to. Ale nepochopil sem z toho jak si neco sam vytvorit. a ty examples sou sice fajn, jenze bez nejakeho popisku to neni uplne ono… treba ten archiv CD vypada easy ale proste nevim co kde je proc to tam je a tak.

No tak to budeš muset zkoušet dokud to nepochopíš ;)
Pokud to nechápeš, zkus to znova.

11vili11
Člen | 14
+
0
-

Ja uz treba nepobiram jaka je verze lepsi, zda s prefixem nebo bez, nikde neni poradne receno jaka je lepsi, a v cem. Ale ja si teda za to znova poradne sednu.

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

quickstart jsi zkoušel?

Co se týče prefixovaných verzí: Důrazně doporučuju používat php 5.3 a tedy namespaced verzi, pak nemusíš prefix/neprefix vůbec řešit.

Editoval Jan Endel (24. 4. 2013 13:05)

macejko1
Člen | 18
+
0
-

Quickstart spolu s priruckou a musis byt ready napisat svoju prvu web app. Ide hlavne o to, pochopit co je presenter, model, action, handler a potom vsetko pojde samo.

11vili11
Člen | 14
+
0
-

Jan Endel napsal(a):

quickstart jsi zkoušel?

Co se týče prefixovaných verzí: Důrazně doporučuju používat php 5.3 a tedy namespaced verzi, pak nemusíš prefix/neprefix vůbec řešit.

Jj zkousel, jen sme se zasekl hned u databaze, tu sice vytvorim, s tou neni nejmensi problem. Ale pak ty repozitare? co to je? k cemu sou? proc se tma pisou tyhle hodnoty? vubec nemam sajna…

11vili11
Člen | 14
+
0
-

macejko1 napsal(a):

Quickstart spolu s priruckou a musis byt ready napisat svoju prvu web app. Ide hlavne o to, pochopit co je presenter, model, action, handler a potom vsetko pojde samo.

Snazim se, ale o vikendu planuji, ze si k tomu poradne sednu. jen si pred tim vikendem pripravuji veskere podklady a tak. Sem doufal, ze mi treba poradite, jelikoz mi je jasne, ze zde bude asi hodne zkusenych lidi :)

boneofsin
Člen | 25
+
0
-

Já jedu podle quickstartu a tvořim s ním rovnou svůj web.. už do toho čučim nějakej pátek, ale spousta věcí je mi stále záhadou =) Teď sem své dílo smáznul a jedu nanovo. Snad mi druhé kolo bude o něco srozumitelnější =)

Jinak klaním se lidem kteří toto ovládají… bledá závist… =)

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Když by jsi měl potíž a na něčem se zasel, stav se k nám do jabber roomu.

11vili11
Člen | 14
+
0
-

boneofsin napsal(a):

Já jedu podle quickstartu a tvořim s ním rovnou svůj web.. už do toho čučim nějakej pátek, ale spousta věcí je mi stále záhadou =) Teď sem své dílo smáznul a jedu nanovo. Snad mi druhé kolo bude o něco srozumitelnější =)

Jinak klaním se lidem kteří toto ovládají… bledá závist… =)

Tohle sem slyset nepotreboval :D :D :D. Ale teda ja se taky klanim a snad to taky zlvadnu, nepotrebuji nejakou hitech formu ale pro psani mych zakladnich veci. Jelikoz sme vidle nekolik prezentaci a libi se mi jak je tne kod prehledny a vse cokoli se meni se pak upravuje pouze par radkama a ne jak u me pulkou aplikace :D

11vili11
Člen | 14
+
0
-

Jan Endel napsal(a):

Když by jsi měl potíž a na něčem se zasel, stav se k nám do jabber roomu.

Diky, o vikendu se asi budu ptat ;)

11vili11
Člen | 14
+
0
-

Zkousim nejake veci a uz to ze, kdyz pisu: $form = new Form; Tak to hodi chybu, ze nebyla znalezena classa. ale musim napsat $form = new \Nette\Forms\Form; a prtom v navodu pisou ten prvni zpusob..

David Matějka
Moderator | 6445
+
0
-

@11vili11 v quickstartu je pod tou definici formulare tohle:

Abychom mohli použít volání new Form(), musíme na začátku souboru uvést deklaraci use Nette\Application\UI\Form;.

to jsi asi prehlid :) ten Form je v nejakem namespace, takze bud musis uvest jeho cele jmeno vcetne namespace, nebo pomoci toho use uvest na zacatku souboru a pak staci pouzivat jen Form

a dej si pozor, v nette jsou 2 tridy Form, jedna Nette\Forms\Form a druha Nette\Application\UI\Form – ta druha je propojena s nette presenterem, takze budes asi potrebovat tu, jinak by ti nefungovalo odesilani atd :)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

@11vili11: Nezlob se na mě, za trochu upřímnosti, ale mám dojem, že máš problémy spíš s PHP samotným než přímo s Nette, viz tvůj poslední příspěvek ohledně nenalezení třídy. Doporučuji prvně se naučit PHP jako takové (a tím nemyslím spaghetti kód, ale pochopení objektového konceptu programování v kontextu PHP) a až poté se znovu vrátit k Nette. Dokumentace možná není psána polopatě, nicméně Quickstart je psán tak, že z něj musí člověk, který programovat umí, pochopit, o co go. Máš tedy tři základní úkoly:

1. Sebekriticky se zamyslet, zda tvé znalosti PHP jsou dostačující.
  2. Přečíst si důkladně dokumentaci.
  3. Důkladně si projít Quickstart.

Pokud se dostaneš k 3. bodu, rádi tě uvítáme na Nette Jabberu, stejně tak jako kohokoliv jiného, nehledě na to, zda je začátečníkem nebo guruem. :)