Umístění authentikace

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Wamer
Člen | 14
+
0
-

Ahoj,
chtěl bych se zeptat kam je nejlepší umístit authentikaci a jak to řešit se zobrazením hlavní stránky vs. logovací form?
Teď to řeším pomocí base presenteru a forwardu ovšem při prvním logovaní mi debug hodí chybu se smyčkou. Na logovaví stránku mám presenter.
V base presenteru ověřuju zda je uživatel přihlášen a zda je presenter login. Pokud je podmínka vyhodnocena jako false, tak se změní presenter pomocí forward na ten presenter login. Pokud je podmínka vyhodnocena jako true, aplikace dále pokračuje získáním identity.

LoginPresenter

Po authentikaci je presenter zase změněn pomocí forwardu na default.

Hledám efektivnější řešení.

Jod
Člen | 701
+
0
-

Čo keby si si pozrel Akrabat v examples? Konkrétne AuthPresenter je logovací form. Tá smička je tam asi preto, lebo tvoj LoginPresenter dedí BasePresenter a ten pokiaľ neni prihlásený presmeruváva na LoginPresenter, ale na ten sa nedostaneš pokiaľ niesi prihlásený. Takže si tam pridaj buď podmienku, aby prihlásenie nekontrolovalo pri LoginPresenter::login, alebo ho nedeď od BasePresenter.

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Ahoj, podívej se do příkladů v distribuci na příklad Akrabat (složka „examples/akrabat.forms“) – zde je autentizace i autorizace řešena. Jediná větší změna ve funkčnosti je tam asi ta, že si přihlášení ověřuje každý presenter zvlášť, nikoliv BasePresenter pro všechny presentery hromadně.

Jod
Člen | 701
+
0
-

Opakovanie je matka múdrosti =D

PetrP
Člen | 587
+
0
-

Koukni na akrabat.form nebo akrabat.old v examplas v distribuci.

Jod
Člen | 701
+
0
-

Tu si môžeš pozrieť o čo ide https://nette.org/cs/examples .

{for $i=0; $i<1000; $i++}
	Kukni akrabat forms
{/for}

{?die('zomg, puff =D')}
PetrP
Člen | 587
+
0
-

Ups měl jsem to okno otevřené v prohlížeči déle než jsem čekal, a tak je moje odpověď už zcela mimo mísu protože to 10 minut přede mnou stihli další 2 lidi ;]

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

PetrP napsal(a):

Ups měl jsem to okno otevřené v prohlížeči déle než jsem čekal, a tak je moje odpověď už zcela mimo mísu protože to 10 minut přede mnou stihli další 2 lidi ;]

A jeden z nich z toho má Vánoce =P

Jod
Člen | 701
+
0
-

dostanem aj darček? :D

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Mrkni na akrabat.form nebo akrabat.old v examplas v distribuci!

Tomik
Nette Evangelist | 485
+
0
-

Zkus se podívat na jeden z akrabat příkladů přímo v distribuci. Je to tam udělané docela pěkně a názorně.

Jod
Člen | 701
+
0
-

Budem sa naten Akrabat musieť tiež pozrieť, keď to všetci tak spomínate.