Vysvětlení připojení modelu – polopatě

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Miri
Člen | 117
+
0
-

Omlouvám se předem, že píšu podobné téma, ale z předchozího nejsem o nic víc moudřejší. Chtěl bych se vás zeptat, jak funguje připojení modelu na presenter (zda-li se musí připisovat něco do configu) ve verzi 2.0.5. Pročetl jsem si návod (sandbox) pro začínající snad 10× a stále se mi to nedaří, také jsem si přečetl návod pro starší verzi, kde to bylo vysvětleno ještě víc do podrobna, ale tato verze se mi také nedaří zprovoznit.

Předem děkuji za odpověd
Míra

Badaboom
Člen | 33
+
0
-

V configu si vytvoříš službu, kterou pak do presenteru připojíš pomocí inject metody. Nette tě k ničemu nenutí, takže k tomu můžeš použít např. i konstruktor.

Jak vytvořit službu + Inject Autowire

Ve zkratce:

services:
	articles: Articles
<?php

class Articles extends Model {
...
}
<?php

class ArticlePresenter extends BasePresenter {

private $articles;

public function injectArticles(\Articles $articles)
{
	$this->articles = $articles;
}

...

}

Přečetl jsem si teď předchozí téma a v podstatě to tam je vyřešené. Problém bude někde jinde – nastavení prostředí, mezery místo tabulátorů v configu nebo podobně. Takže nejlepší bude, když sem vložíš konkrétní kód (nejlépe s použitím formátování) s laděnkou.

Editoval Badaboom (16. 2. 2013 19:36)

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

@Miri: Možná ti něco osvětlí tento návod na připojení k db, ověřený právě na 2.0.5