Modulární aplikace v praxi

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Droid
Člen | 92
+
0
-

Používáte v aplikacích modulární architekturu? Máte nějaké doporučení nebo tipy?
Já jsem se momentálně dostal k něčemu takovému v mém CMS.

Felix
Nette Core | 1245
+
0
-

Pouzivame klasicke rozdeleni vetsinou na Admin/Front + UserBackend. Ale modularni v pravem slova smyslu, jakoze ArticleModule, ktery by mel vsechno a nejak automaticky se zaregistroval zatim ne. Ale mam v planu si neco takoveho napsat.

Tomáš Kolinger
Člen | 136
+
0
-

Používám.

Vše mám rozděleno do modulů, každý modul má vlastní Extension, kde registruju všechno potřebné (routy, služby pro model, položky do navigace v BE, atp.). Registraci provádím uvedením třídy (té konkrétní Extension onoho modulu) do neonu.

Modul dělím buťto na presentery – FrontendPresenter/BackendPresenter, v popřípadě složitější struktury (více presenterů pro FE či BE) na moduly Frontend/Backend. Popřípadě kombinace těchto možností.

Drtivá většina modulů je opravdu modulárních a nemá žádné závislosti na ostatní.

CMS je napsané tak, že obsahuje celou řadu kompletních modulů. V případě konkrétní aplikace si uvedu jaké moduly potřebuju (přes composer) a následně dědím například FrontendPresenter a upravuji pro konkrétní design – tedy něco jako má Nella.

Editoval Tomáš Kolinger (21. 2. 2013 23:31)