Čtení anotací ze šablon? Jak na to?
- snipi
- Člen | 20
Snažil som sa nájsť vhodnú odpoveď, ale nejako sa mi to nedarilo a tak položím napriamo otázku. Chcel som priamo v šablóne .latte zadefinovať v komente anotáciu, ktorú som chcel v presenteri „vytiahnuť“. V podstate sa mi jednalo o niečo ako popis štýlu zobrazenia. Uvediem príklad:
{*
* @NazevSablony Seznam clanku
* @Nahled seznam.gif
* @Verze 1
*}
Avšak neviem, ako niečo takéto zo šablóny prečítať, resp. či sa vôbec dá použiť spôsob anotácií aj do šablón. Ďakujem.
- snipi
- Člen | 20
Schmutzka napsal(a):
@snipi: Co ti brání to přesunout nad
action/render<view>
?
no, napriklad to, ze tieto udaje chcem pouzit do dropdown menu selectboxu, kde som chcel „reálny“ názov šablóny miesto názvu súboru.
v action zisťujem dostupné šablóny, dostanem zoznam súborov s ich menami, no bežný človek (a počítajme úplne lamy) nepochopí, že keď má možnosť vybrať vzhľad, tak nebude vedieť vybrať z „article_list“ , „3_cols_articles“, „fullwidth_gallery“ a pod.
Mimo to som sa snažil spraviť to tak, aby nebolo zbytočne nutné vytvárať pre každú šablónu samostatný render<view> keďže vo finále ide len o to, že zo získaných dát sa vyparsovaný obsah cez filerender pošle obsah do bežnej šablóny.
- newPOPE
- Člen | 648
Suhlasim so @Saman (parser). Nemozem si pomoct ale pride mi to ako nie velmi dobre riesenie.
Co tak tie „sablony“ povysit na nieco viac a urobit tam nejaku abstrakciu. Registrujes ich do toho selectboxu… Treba sa trocha zamyslet a zistit co a ako bude :-)
- ArticleListView
- 3ColsArticlesView
- FullWidthGallery