Správné použití formuláře pro AJAX search

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
x08
Člen | 3
+
0
-

(Začínám s Nette, takže se omlouvám, pokud je tato otázka moc hloupá:)

Jak správně použít Form pro následující:

• Na jedné stránce je formulář pro zadání kriterií pro vyhledávání.
  • Pokud prohlížeč podporuje javascript, formulář se odešle asynchronně a vrácené HTML (bez layoutu) je javascriptem přilepeno pod formulář a pod výsledky se zobrazí lišta pro načtení dalších N výsledků.
  • Pokud prohlížeč nepodporuje javascript, uživateli se zobrazí stránka s výsledky a obyčejným stránkováním.
    • Používá se metoda GET (místo klasické POST s následným přesměrováním). Protože formulář pouze doplní parametry do adresy stránky s výsledky. Přesměrování by zbytečně zdržovalo při GPRS spojení. (Dvojí odeslání nevadí, formulář nepouští žádnou akci.)
    • Pokud formulář obsahuje chyby, je požadavek přesměrován zpět na stránku s formulářem.

Mám zatím problém s následujícím:

1. Pokud u formuláře změním metodu POST za metodu GET, nevolá se mi metoda přidaná do onSuccess.
    • Je potřeba nějak upravit router? Lze vůbec v Nette propojit GET s událostí?
  2. Jak pak na validace formuláře s GET?
    • Je potřeba to řešit nějak ručně, nebo je na to v Nette nějaká podpora?

Nebo existuje nějaký podobný ukázkový příklad?

Felix
Nette Core | 1247
+
0
-

Nevim jestli jsem dobre pochopil tvuj dotaz. Ale validace formulare v Nette je dvoji. Front-end a Back-end. Obojimu je jedno jestli posilas dat pres GET/POST.

Prijde mi, ze obslouzeni formulare neni vazano na typ pozadavku (GET/POST), pravdepodobne v tom bude neco jineho.

hrach
Člen | 1838
+
0
-

Nechal bych to na post a ohnul si metodu redirect, aby pri ajaxu pouzila forward.