redirect a exception mimo blok try

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Hafran
Člen | 121
+
0
-

Zdar,
vyskakuje na mě Abort exception, když volám redirect – chápu, že to tu výjimku vyhazuje normálně, ale nechápu, proč mi to v tomhle případě vyhodí laděnku. POužívám to na více místech a normálně to samozřejmě přesměruje a laděnku nezapne.

Je to ve třídě, která dědí z Nette\Application\UI\Form:

protected function attached($obj) {
		parent::attached($obj);
			$this->presenter->redirect("this");
	}
Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Přesměrování v attached? To nedává smysl. Nicméně nefunguje ti to nejspíš proto, že formulář vykresluješ v šabloně, tudíž attached se provede až po skončení životního cyklu presenteru.

Hafran
Člen | 121
+
0
-

Aha zajímavé díky. :)
No v attached to mám proto, páč se potřebuju hned při vytváření rozhodnout zda lze formulář zobrazit a jinak ho přesměruji jinak. V constructu mi to zase píše, že to není attached k Presenteru. :) Tak nevím kam to šoupnout. :/

Felix
Nette Core | 1247
+
0
-

To neni idealni cesta, aby se formular sam rozhodoval jestli se ma vykreslit nebo ne. Lepsi by to bylo udelat v tovarnicce nebo sablone..

Hafran
Člen | 121
+
0
-

Felix asi máš pravdu, raději jsem to udělal přímo v akci presenteru. To je asi nejčistší, lenost se v Nette nějak nevyplácí. :)