Vlastni router

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
insider
Člen | 31
+
0
-

Zdravim,

konecne jsem se odhodlal zacit poradne s nette, jako prvni prisel na radu router. Jako vychozi jsem pouzil tento zacal jsem s upravou match a pomoci RoutingDebuggeru kontroloval, zda to vraci, co ma(tedy debugger hazel chybu pri vypisu presenteru – Fatal error: Undefined class constant ‚VIEW_KEY‘ in adresa\RoutingDebugger.phtml on line 74, po zakomentovani ukazoval vse, jak jsem potreboval. Chybu ukazoval i u zakladni routy.). Na zkousku jsem natvrdo v match nastavil presenter na Homepage a $params[‚action‘] na default. Pri dumpu vraci to stejne, jako bych vytvoril normalni routu. Kdyz to ale zkusim na zivo, tak to vyhodi vyjimku „No route for HTTP request“ a odtud uz se nemuzu pohnout.

Jeste dodam, ze mam v planu pouzit jednu routu pro web a jednu pro administraci, kde mi standartni trida route nevyhovuje.

Vedel by nekdo, jak s tim hnout?

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

RoutingDebugger jsem opravil, stáhni si prosím aktuální verzi.

insider
Člen | 31
+
0
-

Existuje i jina adresa na stazeni, nez https://files.nette.org/…Debugger.zip protoze na teto adrese je zatim bez opravy.

PetrP
Člen | 587
+
0
-

insider napsal(a):

konecne jsem se odhodlal zacit poradne s nette, jako prvni prisel na radu router.

Ještě mimo téma dodám, že routování můžeš (a je možná lepší) řešit až jako poslední věc v aplikaci.

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

insider napsal(a):

Existuje i jina adresa na stazeni, nez https://files.nette.org/…Debugger.zip protoze na teto adrese je zatim bez opravy.

Netaháš to třeba odněkud z cache?

insider
Člen | 31
+
0
-

Nevim, nakonec jsem si to upravil sam(VIEW_KEY na ACTION_KEY) a fungovalo. Cely problem s routerem byl v constructUrl. Prozatim mam nette jako blackbox – neco dovnitr, neco ven a trochu me prekvapilo, ze kdyz uz router vybral presenter i view/action, tak to jeste chtelo nejaky redirect a volalo to prave constructUrl, ktery vracel nesmysl.

PetrP napsal(a):

Ještě mimo téma dodám, že routování můžeš (a je možná lepší) řešit až jako poslední věc v aplikaci.

Ano, dival jsem se uz na ruzne prednasky(napr. na www.avc-cvut.cz) a vsude se to zminovalo, ale mam trochu vetsi naroky na routovani a nevim, jak bych to resil bez upraveneho routeru.

Editoval insider (2. 2. 2009 20:22)