Ukladanie obrazkov do aplikacie

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
cujan
Člen | 410
+
0
-

Caute, mam taku vseobecnu otazku, akym sposobom ukladate obrazky a preco? Potrebujem ku zaznamu v db ukladat obrazky

1. Do databazy
  2. do samostatneho priecinka a do db ukladam iba odkaz

Vdaka

Felix
Nette Core | 1247
+
0
-

Druha varianta mi prijde schudnejsi. Idealne kdyz mas uloziste originalu, v db odkaz na nej a mas nejake makro nebo componentu, ktera ti pri prvnim zavolani vytvori prislusnou miniaturu do slozky thumbs napriklad..

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Používám to co Felix, ale docela by se mi líbilo mít všechna data v DB. Jen se bojím, že by to přineslo víc problémů než užitku. Budu rád když mne někdo přesvědčí o opaku.

Mimochodem kešování miniatur nemusí být závislé na úložišti původního obrázku – jestli je v db nebo jako soubor je jedno. Tím chci říct, že se to netýká tématu.

David Ďurika
Člen | 328
+
0
-

teraz len strelim (mozno je tu uplna blbost) ale ked mas obrazok s cestou tak si ho prehliadac moze zacachovat ale ked mas datasource tak nevie… to sa mi zda ako nevyhoda…

ale na druhej spratne ked pouzivas DB tak sa ti s tym lepsie pracuje…

Editoval achtan (29. 10. 2012 12:46)

enumag
Člen | 2118
+
0
-

@achtan: Pokud to používáš správně tak ten problém nenastane:

1. Když už bys to posílal přes datasource tak bys nastavil expirační hlavičky.
  2. Osobně bych datasource stejně nepoužil, protože si cachuju miniatury a k těm už prohlížeč leze přímo.