Návrh na vylepšenie fóra: Čo tak urobiť fórum responsive?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
gawan
Člen | 110
+
0
-

Často čítam nette fórum na mobile a je to dosť problém. Je to v tabuľke a je tam zbytočný ľavý stĺpec s menom užívateľa, ktorý je skoro celý prázdny a na mobile sa to dosť blbo číta. Netuším, či by to bol problém, ale nedal by sa dizajn fóra urobiť responzívny a pre mobil bez tabuľky?

hrach
Člen | 1834
+
0
-

jjj, denne bych vyuzil :)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

taky by se mi to potom lépe četlo, dobrý nápad :)

Jirda
Člen | 103
+
0
-

to by bylo urcite prinosny:)

vvoody
Člen | 910
+
0
-

+1

ic
Člen | 430
+
0
-

Tady by to nebyl žádný problém, stačila by jen rychlá úprava CSS.

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

+1

Eda
Backer | 220
+
0
-

+1
To by bylo parádní. Na mobilu každý pixel drahý…

Grelek
Člen | 233
+
0
-

Určite jsem pro. =)

Nox
Člen | 378
+
0
-

Rozhodně +1

Vojtěch Dobeš
Gold Partner | 1316
+
0
-

Proof of concept, první vlaštovka, výstřel do tmy :).

https://github.com/…veNetteForum

http://vojtechdobes.com/netteforum/


Jen jestli já blbec nejdu pozdě, když se tady s fórem v posledních pár dnech dějí zvláštní věci…

Editoval vojtech.dobes (19. 10. 2012 10:36)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Máš to moc super Vojto! Jenom máš drobínek rozbitou tu textareau.

gawan
Člen | 110
+
0
-

Vojto super, akurát treba zvážiť, či v mobilnom zobrazení treba avatara (predsa len bez toho by bolo treba podstatne menej skrolovať – prípadne ho po kliknutí rozbaliť) a či čas a autora nedať do jedného riadku napríklad takto a vpravo číslo príspevku:

<?php
HosipLan (před 2 dny)                   8.
?>

potom by to bolo omnoho kompaktnejšie ale myslím stále dobre čitateľné.

Editoval gawan (19. 10. 2012 11:54)

llook
Člen | 407
+
0
-

Je to super. Myslím, že v mobilní verzi by se mohlo vynechat logo Nette. Nebo ho nějak hodně minifikovat, ale podle mě tam vůbec nemusí být:

Naproti tomu avatary bych určitě ponechal. Mohly by být třeba vpravo a obtékané:

Vojtěch Dobeš
Gold Partner | 1316
+
0
-

To obtékání je bezva nápad, taky bych je nechal, protože zaprvé jsou hezké a barevné, a zadruhé zjednodušují asociaci příspěvku s autorem.

Co je třeba vyřešit, je celý vršek (větší odkaz na přihlášení např), a spodek (přidávání odpovědí).

Editoval vojtech.dobes (19. 10. 2012 13:56)

llook
Člen | 407
+
0
-

Trochu jsem si s tím taky teď hrál. Obtékání avatara by se bez zásahu do HTML realizovalo dost obtížně, ale snadno lze avatara zmenšit a absolutně napozicovat (a vypadá to možná ještě lépe):

Co se týče spodku, ten bych pořešil takto:

@media (max-width: 550px) {
	div.resizable-textarea textarea {
		max-width: 100%;
	}
	div.resizable-textarea div.grippie {
		width: auto !important;
	}
	fieldset {
		min-width: inherit;
	}
	div.Texyla {
		width: auto !important;
	}
	div.Texyla ul.toolbar {
		display: none;
	}
	ul.bblinks {
		display: none;
	}
}

Otázka je, proč to ještě není? Vždyť stačí jenom připojit ten krátký stylopis a i když to má mouchy, pořád je to o dost lepší, než současný stav.

David Grudl
Nette Core | 8142
+
0
-

llook napsal(a):

Otázka je, proč to ještě není?

Protože mě na to nikdo neupozornil.

Díky moc za stylopisy, nasadil jsem je!

Etch
Člen | 403
+
0
-

Geniální… :)

EDIT: Jen to ma takové drobné mouchy, že když dám odeslat formulář, tak se mi hned začne fórum zobrazovat „po staru“. Bohužel také v „novém zobrazení“ nějak není odkaz na editaci příspěvku.

Editoval Etch (14. 7. 2013 10:35)

Vojtěch Dobeš
Gold Partner | 1316
+
0
-

Hm, aktuálně v mobilním zobrazení zcela zmizí možnost přihlásit se :). Já bych klidně ponechal více z originální hlavičky, i logo, ale hlavně tedy odkaz na přihlášení.

Vojtěch Dobeš
Gold Partner | 1316
+
0
-

Jinak díky @dg za nasazení, avatary vypadají výborně :).

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Je to pecka! Díky.