Návrh na vylepšenie fóra: Čo tak urobiť fórum responsive?
- gawan
- Člen | 110
Často čítam nette fórum na mobile a je to dosť problém. Je to v tabuľke a je tam zbytočný ľavý stĺpec s menom užívateľa, ktorý je skoro celý prázdny a na mobile sa to dosť blbo číta. Netuším, či by to bol problém, ale nedal by sa dizajn fóra urobiť responzívny a pre mobil bez tabuľky?
- Vojtěch Dobeš
- Gold Partner | 1316
Proof of concept, první vlaštovka, výstřel do tmy :).
https://github.com/…veNetteForum
http://vojtechdobes.com/netteforum/
Jen jestli já blbec nejdu pozdě, když se tady s fórem v posledních pár dnech dějí zvláštní věci…
Editoval vojtech.dobes (19. 10. 2012 10:36)
- gawan
- Člen | 110
Vojto super, akurát treba zvážiť, či v mobilnom zobrazení treba avatara (predsa len bez toho by bolo treba podstatne menej skrolovať – prípadne ho po kliknutí rozbaliť) a či čas a autora nedať do jedného riadku napríklad takto a vpravo číslo príspevku:
<?php
HosipLan (před 2 dny) 8.
?>
potom by to bolo omnoho kompaktnejšie ale myslím stále dobre čitateľné.
Editoval gawan (19. 10. 2012 11:54)
- Vojtěch Dobeš
- Gold Partner | 1316
To obtékání je bezva nápad, taky bych je nechal, protože zaprvé jsou hezké a barevné, a zadruhé zjednodušují asociaci příspěvku s autorem.
Co je třeba vyřešit, je celý vršek (větší odkaz na přihlášení např), a spodek (přidávání odpovědí).
Editoval vojtech.dobes (19. 10. 2012 13:56)
- llook
- Člen | 407
Trochu jsem si s tím taky teď hrál. Obtékání avatara by se bez zásahu do HTML realizovalo dost obtížně, ale snadno lze avatara zmenšit a absolutně napozicovat (a vypadá to možná ještě lépe):
Co se týče spodku, ten bych pořešil takto:
@media (max-width: 550px) {
div.resizable-textarea textarea {
max-width: 100%;
}
div.resizable-textarea div.grippie {
width: auto !important;
}
fieldset {
min-width: inherit;
}
div.Texyla {
width: auto !important;
}
div.Texyla ul.toolbar {
display: none;
}
ul.bblinks {
display: none;
}
}
Otázka je, proč to ještě není? Vždyť stačí jenom připojit ten krátký stylopis a i když to má mouchy, pořád je to o dost lepší, než současný stav.
- David Grudl
- Nette Core | 8227
llook napsal(a):
Otázka je, proč to ještě není?
Protože mě na to nikdo neupozornil.
Díky moc za stylopisy, nasadil jsem je!
- Vojtěch Dobeš
- Gold Partner | 1316
Hm, aktuálně v mobilním zobrazení zcela zmizí možnost přihlásit se :). Já bych klidně ponechal více z originální hlavičky, i logo, ale hlavně tedy odkaz na přihlášení.