Vypnutí cache v nette 2.0.3

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
castamir
Člen | 629
+
0
-

Jak vypnout cache v nette 2.0.3? Návod z dokumentace a ani z fóra mi nefunguje. Mám aplikaci, ve které se projevuje bug v cache nette\database a upgrade na aktuální verzi nette pro mě znamená, že veškerou činnost v aplikaci musím znovu otestovat, což není jen tak.

Než však otestuju novou verzi, potřebuju nějak obejít současné cachování. Zkusil jsem i trošku naivně zakázat zápis do cache šablon a databáze, ale po půlnoci se práva obnovila (nejspíš promazáním těch složek někde skrz nette).

Nějaké nápady?

enumag
Člen | 2118
+
0
-

Musíš databázi podstrčit jiný storage. Konkrétně asi MemoryStorage (cachování jen po dobu běhu skriptu). Na fóru se to už párkrát řešilo takže by neměl být problém to najít.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Nad connection zavolaj setCacheStorage() bez parametru. Najlepsie priamo v configu v setupe sluzby.

castamir
Člen | 629
+
0
-

Díky za radu, ale pro jistotu ještě jednou zdůrazním, že řešení přenastavení templateCacheStorage v nette vyhazuje error

Nette\DI\ServiceCreationException

Service 'nette.cache': Multiple services of type Nette\Caching\IStorage found: cacheStorage, templateCacheStorage

přenastavení cacheStorage ať už na DevNullStorage nebo MemoryStorage nemá naprosto žádný efekt – cache soubory se pořád vytváří

EDIT: vvoody: vyzkouším…

Editoval castamir (11. 10. 2012 1:10)

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Ale ten Exception nema nic spolocne s cache bugom v nette databse. Ta chyba je snad jasna, mas zadefinovane viacere sluzby toho isteho typu (Nette\Caching\IStorage), takze pri autowire nad sluzbou nette.cache to robi problem. Vyries problem, neobchadzaj ho. Explicitne nastav to ulozisko pre tu cache, alebo vypni autowire pre uloziska ktore si do configu pridal.

castamir
Člen | 629
+
0
-

zadne cache v configu nenastavuju a navic tohle byl hlaseny bug . Kazdopadne setCacheStorage() zda se funguje a cache z db se nevytvari. Diky