download – nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
j3nda
Člen | 12
+
0
-

mam dotaz, zda v budoucnu bude udrzovan link: https://files.nette.org/latest.zip (v tomto zneni) tj. vzdy se bude jednat o .zip soubor, ktery bude obsahovat exporty nette do ruznych php-verzi.

mam v planu si na serveru udelat jednodchu bash skriptik, co mi bude sam aktualizovat stazeni nette. tj. chci zohlednit prave ruzne verze php. je mi jasne, ze v current svn bude vzdy posledni verze nette x php (tj. php 5.3 a namespace).

muze mi toto nekdo znalejsi nastinit, jak se bude stahovani chovat v budoucnu rekneme 6–12mesicu?

diky. j3.

j3nda
Člen | 12
+
0
-

pokud by nekdo mel zajem o linux-like skriptik na ukladani nette a reseni struktury muze jej stahnout zde:
http://devel.fv.cz/…e/update-zip

v podstate to funguje nasledovne (pro me potreby):

1. udrzuje se svn update (pro working copy)
  2. periodicky se stahne latest.zip
    • rozbali se
    • zjisti se cislo verze a revize
    • zjisti se export pro ruzne verze php
    • vytvori se struktura: v0.8/r200/php5.2/

a do ni se zkopiruje POUZE adresar Nette/

• zbytek se smaze
    • v pripade uspechu se stazeny .zip soubor presune do archive/ adresare

je to funkcni, jeste doplnim nejake jednoduche logovani, aby to bylo mozne spoustet pres cron.

mj. pokud by byl zajem ohledne spousteni nejakych shell-skriptu pro nette (at uz testy apod.), piste! (skripty zbastlim :-)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

j3nda napsal(a):

mam dotaz, zda v budoucnu bude udrzovan link: https://files.nette.org/latest.zip (v tomto zneni) tj. vzdy se bude jednat o .zip soubor, ktery bude obsahovat exporty nette do ruznych php-verzi.

Ano, udržován bude. Strukturu archívu měnit nemám v plánu, ale vše je bez záruky ;)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

Tak nakonec mě Vašek ke změně přiměl.

Původní nette-0.8.zip rozdělím na tři:

• nette-0.8-PHP-5.2.zip
  • nette-0.8-PHP-5.2prefixed.zip
  • nette-0.8-PHP-5.3.zip

S tím, že nette-0.8.zip i latest.zip zůstanou zachovány, ale od vydání další revize budou shodné s nette-0.8-PHP-5.2.zip

PetrP
Člen | 587
+
0
-

David Grudl napsal(a):
S tím, že nette-0.8.zip i latest.zip zůstanou zachovány, ale od vydání další revize budou shodné s nette-0.8-PHP-5.2.zip

A půjde někde stáhnout vše najednou? (tedy tak jak to je dnes?)

veena
Člen | 98
+
0
-

To bude mít David zase radost ;-)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

PetrP napsal(a):

A půjde někde stáhnout vše najednou? (tedy tak jak to je dnes?)

No právě to „jak je to dnes“ asi nebylo šťastné. K čemu bys to konkrétně potřeboval?

Jod
Člen | 701
+
0
-

Mne stačí jedna verzia (5.2.x), ale aj s compact verziou ak by sa dalo :) . Myslím, že copact je na 5.2.x takže to bude v jednom balíku, nie?

PetrP
Člen | 587
+
0
-

David Grudl napsal(a):

No právě to „jak je to dnes“ asi nebylo šťastné. K čemu bys to konkrétně potřeboval?

Přiznávám že k ničemu, jen si nerad zvykám na něco nového ;]
Compact verze by ale mohla bejt u každého downloadu.

Jo a proč neni dostupné to co bylo ve složce Nette? Když jsem to použival bylo to špatně? Adekvátní náhrada je 5.2?

kravčo
Člen | 721
+
0
-

PetrP napsal(a):

Přiznávám že k ničemu, jen si nerad zvykám na něco nového ;]
Compact verze by ale mohla bejt u každého downloadu.

Jo a proč neni dostupné to co bylo ve složce Nette? Když jsem to použival bylo to špatně? Adekvátní náhrada je 5.2?

V pôvodnom archíve bola v adresári Nette/ vývojová verzia, rovnaká aká je na SVN. Verzia PHP 5.2 sa od nej líši len tým, že sú z nej odstránené komentáre s mennými priestormi a menné priestory sú odstránené aj z phpDoc komentárov:

/**
 * @throws \Exception
 */
/*Nette\Application\*/Presenter // SVN (predtým aj Nette/)

/**
 * @throws Exception
 */
Presenter                       // PHP 5.2/

Čiže funkčne nie je rozdiel.

Pre PHP 5.2 & PHP 5.2prefixed kompaktná verzia v archíve naozaj je, pre PHP 5.3 nie, čo ak sa nemýlim zatiaľ spôsobuje obmedzenie 1 menný priestor na 1 súbor v PHP 5.3+.

sairon
Člen | 32
+
0
-

Zeptám se na věc, která s dotazem částečně souvisí – které části Nette jsou distribuovány samostatně, jak často jsou aktualizovány a je na ně někdě odkaz? Já vím o NHtml a Routing Debuggeru, ale odkaz jsem na ně nikde nenašel. Nebylo by vhodné to přidat například na stránku s downloady?

PetrP
Člen | 587
+
0
-

kravco napsal(a):

V pôvodnom archíve bola v adresári Nette/ vývojová verzia, rovnaká aká je na SVN. Verzia PHP 5.2 sa od nej líši len tým, že sú z nej odstránené komentáre s mennými priestormi a menné priestory sú odstránené aj z phpDoc komentárov:
Čiže funkčne nie je rozdiel.

To byl jedinej rozdíl kterého jsem si všiml, bál jsem se aby nebyl ještě nějaký. Díky

Pre PHP 5.2 & PHP 5.2prefixed kompaktná verzia v archíve naozaj je, pre PHP 5.3 nie, čo ak sa nemýlim zatiaľ spôsobuje obmedzenie 1 menný priestor na 1 súbor v PHP 5.3+.

Pravda o tom se tu už mluvilo, předpokládal jsem ale že vývojaři už nějak opravily / možnost více jmenných prostorů v souboru přidali. Teď si vlastně uvědomuji že nějaká taková možnost už tu i byla ale nebylo možné pak jmenné prostory někde dál zrušit. PHP5.3 nesleduji dokud nevyjde ostrá verze; považuju to za strátu času (viz :: a \ nebo / [jsem jediný který si plete tyhle dvě lomítka?]); takže nevím.

Editoval PetrP (1. 2. 2009 23:00)

David Grudl
Nette Core | 8218
+
0
-

PHP 5.3 compact už je v distribuci.