ModelLoader pres config.neon

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
MW
Člen | 615
+
0
-

Zdravím,

Něco jsem vyčetl a rád bych se ujistil, že
to delám správně.

Config:

tasksModel:
	class: \IkonisModule\ModelLoader
	rguments: ["@database"]
pagesModel:
	class: \IkonisModule\ModelLoader
	rguments: ["@database"]
atd...

ModelLoader:

namespace IkonisModule;

use Nette\Database\Connection;

class ModelLoader extends \Nette\Object {

    protected $database;

    public function __construct(\Nette\Database\Connection $database) {
		$this->database = $database;
    }

    public function loadModel($modelName) {

	return new $modelName($this->database);
    }

}

a pristup v presenteru:

$this->context->tasksModel->loadModel('tasksModel')

Prijde me to ale, ze neco se da udelat lepe, protoze je to takove krkolomne…
Cerpal jsem hlavne z fora, kde ti nejkovanejsi radí, ze by se modely mely rozepsat v configu.

Jo a jak do toho nejlepe zakomponovat namespace, prosim ?

Diky !

Editoval MW (6. 9. 2012 20:13)

Marek Šneberger
Člen | 130
+
0
-

V Quickstartu je to všechno krásně popsaný :)

Felix
Nette Core | 1190
+
0
-

Zkus si precist tenhle nebo tento clanek..

Editoval Felix (6. 9. 2012 20:22)

MW
Člen | 615
+
0
-

Sem se nejak upnul na ModelLoader a ted koukam, ze to jde bez nej :D Je to tak?
Hledal jsem to vsude, jen ne tady !!

Diky, moje slepota.

MW
Člen | 615
+
0
-

Trochu ted nevidim rozdil mezi Loaderem a ze si to pripravim jako sluzby..
Pokud to mam v configu, napr.

tasksModel:
			class: \IkonisModule\TasksModel
			arguments: ["@database"]

Tak se to vola take az v momente pouziti ne?

Marek Šneberger
Člen | 130
+
0
-

Pokud se nepletu, dřív (tuším Nette 0.9.x ?) se to muselo dělat přes modelLoader, ale s dvojkou přišlo krásné DI, takže můžeš modelLoader uplně vypustit. Pokud to použiješ jako službu, sám model dostane „to co potřebuje“ = připojení

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

ModelLoader je velice old a fuj technika. Nyní používáme DIC, který je krásný a nový. Doporučuji se upnout na něj.

Editoval HosipLan (6. 9. 2012 21:54)

MW
Člen | 615
+
0
-

Diky, to jsem tak nejak cekal.. hlavne na potvrzeni od tebe ;)

Diky !