Je NETTE Framework, ORM Framework v PHP?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Rojda89
Člen | 4
+
0
-

Zdravím :)
Jednoduchý dotaz, je NETTE Framework, ORM Framework v PHP ?
A znáte nějaké jiné ORM Frameworky v PHP ?

22
Člen | 1478
+
0
-

Google nefunguje?

Rojda89
Člen | 4
+
0
-

Google jistě funguje :) Ale jen v té druhé části dotazu a i tam má tendence upřednostňovat Propel a Doctrine a mě jde spíše o znalosti osob české či slovenské národnosti jako jsem já, které stejně jako já již použili a trochu znají práve Nette Framework.

paranoiq
Člen | 392
+
0
-

o tom co Nette Framework je nebo není se nejlépe dozvíš v dokumentaci. NF ani jeho součást Nette\Database nemají s ORM (obvykle chápáno jako Data Mapper) moc společného. to ale neznamená, že bys nemohl Nette s nějakým ORM používat, nebo nad Nette\Database ORM vytvořit

pomohlo ti to v něčem?

Rojda89
Člen | 4
+
0
-

No . . . jde mi spíše o kategorizaci tohoto frameworku nežli o jeho použití, zda je možné ho mezi ORM frameworky v PHP vůbec počítat nebo zda se jedná o natolik změněnou metodu ORM, že je spíše notORM.

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

Nette do nedávna vůbec nemělo databázovou vrstvu. Takže nebylo ani ORM ani notORM. Nyní db vrstvu má a ta je více méně takový DBAL.

paranoiq
Člen | 392
+
0
-

DBAL + Active Record

@rojda: k čemu taková kategorizace frameworků bude sloužit?

Rojda89
Člen | 4
+
0
-

Děkuji za odpovědi :)
paraniq: Bude sloužit k rozhodnutí zda budu moci tento framework použít ve své školní práci o ORM Frameworcích v PHP či nikoliv. Bohužel mám podle všeho smulů :(

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Nette není ORM framework, pouze obsahuje databázovou vrstvu.