Previazanie modulov aplikácie

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
luco
Člen | 8
+
0
-

Zdravím, mám asi trochu všeobecnejší dotaz.
Mám modulárnu aplikáciu zloženú z modulov ako projects, cutomers, atd. V aplikácii užívateľ vytvára nový projekt, ktorámu chce priradiť zákazníka, ktorého ale ešte nemá v zozname, takže by ho chcel vytvoriť priamo popri vytváraniu projektu. Tu vidim viacej možnosti:

1. uložím stav formulára nový projekt – do session, resp. serializaciou, urobim presmerovanie do formulára nový zakazník v module cutomers. Po vytvorení zákazníka by bol užívateľ presmerovaný opäť na formulár nový projekt s obvením už pred tým vyplnených dát.
Výhody – pre mňa jednoduchšie. Nevýhody – menej prehľadné pre užívateľa
2. ajaxové načítnie formulára nový zakazník do lightboxu nad form projektu a následná ajaxové obsluzenie formulára. Tu sa mi ale začínaju miešať moduly cez seba – v ramci modulu projects budem potrebovať dostať form (view) z modulu cutomers, čo neviem či je úplne v poriadku.
Užívateľsky je táto možnosť určite lepšia, ale akosi si s tým zatiaľ neviem rady.
Vedeli by ste ma nasmerovat ako na to?
Dakujem za každú podnet.

Felix
Nette Core | 1245
+
0
-

Kdyz je budes ukladat do session a budes chtit vyuzit presmerovani zase zpet, muzes vyuzit storeRequest a restoreRequest.

Neco jako

public function createComponentProjectForm() {
	//..
}

public function processProjectForm() {
	// store to session
	$this->redirect("Customer:add", array("backlinks" => $this->storeRequest());
}