Otázka jak začít s nette
- t0x1c
- Člen | 151
Zdravím chtěl bych se zeptat. Četl jsem knihu a asi z 60% jsem pochopil OOP. Teď bych chtěl začít nějak s nette frameworkem jelikož jsem z něho úplně paf :D(strašně se mi líbí). Jen nevím jak bych měl začít četl jsem dokumentaci a quickstart ale tam se nedozvím to co přesně chci jak bych měl začít? Škoda že neexistuje více tutorialu atd.. Díky.
Editoval t0x1c (29. 5. 2012 21:41)
- Jan Endel
- Člen | 1016
Knížka žel neexistuje, ale jak už bylo řečeno. Vymysli si vlastní projekt a zkus si ho sám napsat. S problémy ti rádi pomůžeme jak tady na fóru, tak na chatu. Ale musí to být problémy konkrétní typu: Laděnka mi ukazuje to a to, když mám napsané to a to a chci tamto.
Editoval pilec (29. 5. 2012 23:59)
- Ascaria
- Člen | 187
Jestli chápeš OOP z 60% z knížky, tak moc nedoporučuju začít rovnou s Nette, chytíš hned špatné návyky (jako jsem například viděl, že veškerá nabastlená logika byla v render metodách, oifovaný a kilometr vysoký metody. Kdežto action a handle metody nebyly vůbec použitý).
Pokud máš čas a náladu, mohl bys předvézt své myšlenkové pochody tím, že zkus objektově popsat zjednodušeně vesmír včetně dědičností a zapouzdřenosti (to jsem si vymyslel na mém začátku OOP PHP, není to tak jednoduché, jak se může zdát a dělá mi to problémy dodnes :) ).
- Ot@s
- Backer | 476
Ze začátku se mě nejlépe osvědčilo štramání v zdrojových kódech ukázkových aplikací. Jednak se řeší jednoduché problémy a druhak mají požadovanou štábní kulturu. Stáhl jsem si je na lokální webserver a všelijak je upravoval a rozšiřoval (to vše ruku v ruce s dokumentací a fórem). Co dál uvidíš sám (asi opravdu začít svým vlastním projektem).
- t0x1c
- Člen | 151
Ještě otázečka pročítam si dokumentaci a chci se zeptat je důležité na začátek pochopit toto? https://doc.nette.org/…n/presenters Protože jsem si to pročítal a vůbec jsem to nepochopil :D Tak se chci zeptat jestli když to přeskočím jestli mi to nebude chybět nebo jestli se k tomu postupem času dostanu. Dik
- bojovyletoun
- Člen | 667
Podle mě jde o klíčovou část fungování frameworku. Na jaké řádce si se zasekl? Jinak tahle stránky podle mě je moc dlouhá, mohla by se rozdělit na :
- životní cyklus + architektura MVC (i toto možná rozdělit)
- komponenty (cože je defacto tato stránka)
- adresářová struktura
- zpracování akcí a tvorba odkazů
- flash zprávy
- přesměrování
PS: zápis [[doc:presenters]]
nefunguje