odkazy mimo presenter a komponenty

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
bazo
Člen | 620
+
0
-

ahojte,

existuje nejaky sposob ako vytvorit odkazy v triedach, ktore nemaju nic spolocne s komponentami ani presentermi? jedine, co mi napada je nejako vykuchat Preenter::createRequest, ale vobec to nevyzera jednoducho. Neskusal to uz niekto?

Ascaria
Člen | 187
+
0
-

Jestli je nějaký presenter nastartovaný, nejde nějak předat té jiné třídě?

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Posli co chces spise tvorit, mozna prijdeme na hezci reseni.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

K comu sluzi ta trieda, co potrebuje vytvarat tie odkazy?

bazo
Člen | 620
+
0
-

je to trosku zlozitejsie. aplikacia je socialna siet, kde kazdy uzivatel ma stream udalosti, ktore vyprodukovali ostatni uzivatelia. tieto akcie sa loguju a cez messaging server sa predavaju daemon skriptu, ktory spracuva logy a upravuje ludom streamy. do toho su este zapojene realtime notifikacie a obnovovanie streamu, ktore momentalne prebieha ajaxom, coho by som sa chcel zbavit.

zatial sa tieto streamy renderuju pri kazdej navsteve profilu. a ja by som chcel to graficke zobrazenie streamu si predrenderovat a ulozit do cache. a k tomu potrebujem tvorit rozne odkazy na profily ludi, clanky atd.

v tejto chvili ziadny presenter neexistuje, takze sa to neda.

snad je aspon trosku jasne na co to potrebujem.

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Ked nemas ani jeden presenter tak pouzitie tej funkcie $presenter->link() nema vyznam, kedze nemas na co odkazovat. No asi sa nechapeme.

bazo
Člen | 620
+
0
-

ved preto sa pytam ako generovat odkazy mimo prezenterov. nechcem pouzivat $presenter->link(), ale len mi napadlo nejako odtial vybrat logiku, pretoze tvorba odkazov by podla mna nemusela byt vobec naviazana na presentery

vvoody
Člen | 910
+
0
-

Funkcia link() ma parameter retazec ktory sa sklada z nazvu prezentera a akcie. Kedze v systeme nemas ziadny presenter tak funkcia link() ti nikdy nevygeneruje odkaz, lebo ho nema kam smerovat. Ak chces mat generovanie linkov pre tvoj web, v ktorom nemas presentery, tak si na to budes asi musiet napisat vlastnu funkciu/triedu.

bazo
Člen | 620
+
0
-

a precital si si vobec otazku?

David Grudl
Nette Core | 8228
+
0
-

Router má metodu constructURL, to se dají obecně vytvářet odkazy kamkoliv.