Otestůj svůj webík, aneb další projekt na Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Jonnyb
Člen | 31
+
0
-

Píšeš web? Koukni jestli splňuje základní pravidla dobrého webu http://dokonalykod.cz

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Ono to zase tak žhavé asi nebude, když ti tím neprojde ani w3c.org nebo github.com, že?

knyttl
Člen | 196
+
0
-

No data received
Unable to load the webpage because the server sent no data.

knyttl
Člen | 196
+
0
-

Hlavně by mě tedy zajímalo, jak web, který nemá dokonalý kód, může to samé testovat na jiných webech. Aneb, styly ani skripty nejsou spojené do jednoho souboru, skripty nejsou v patičce, zbytečná spousta bílého místa a pod.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

knyttl napsal(a):

skripty nejsou v patičce

To jsem zaspal dobu? Skripty je lepší dávat do patičky??

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

@**CherryBoss**: http://goo.gl/15qct

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

@CherryBoss: Doporučuje se to pro minimalizaci prodlevy před zahájením vykreslování stránky (zlepšuje to tedy uživatelský prožitek). Takže možná trochu zaspal. ;)

Editoval Tharos (11. 3. 2012 20:39)

Pavel Kouřil
Člen | 128
+
0
-

Dokonce tím neprojde ani sám dokonalykod.cz … bummer! :)

A @CherryBoss, např. h5bp (html 5 boilerplate) má v head jen modernizr a všechno ostatní doporučuje rvát do patičky … takže trošičku zaspal, no. Nicméně pokud nemáš v hlavičce milióny neminifikovaných skriptů, uživatelé ti za to ruce neutrhnou. :)

22
Člen | 1478
+
0
-

Tharos napsal(a):

@CherryBoss: Doporučuje se to pro minimalizaci prodlevy před zahájením vykreslování stránky (zlepšuje to tedy uživatelský prožitek). Takže možná trochu zaspal. ;)

hmm, přece tu máme něco, jako head.js

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Ok díky. O tom jsem vůbec nevěděl :) Díky

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

22 napsal(a):

hmm, přece tu máme něco, jako head.js

No a kam pak umístíš samotné head.js? Nejlepšího výsledku dosáhneš překvapivě jeho umístěním na konec body elementu. :)

22
Člen | 1478
+
0
-

myslíš? Se tim zase zpozdí paralerní nahravaní ostatních scriptů imho, protože ne všechny scipty potřebují DOM ready.

Editoval 22 (12. 3. 2012 0:17)

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

22 napsal(a):

hmm, přece tu máme něco, jako head.js

head.js je dneska zastaralý (mrtvý). Daleko lepší je Yepnope.js jako součást Modernizer (modernizr.load(...)).

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

@Patrik Votoček: <offtopic>Všiml jsem zajímavé věci… Když přijdu na web Modernizeru, dobré čtyři vteřiny na ní nevidím vůbec žádný text :). Ten se „zjeví“ až s nějakými staženými styly nebo JS kdo ví kdy… Nepodařilo se mi ten moment narychlo ani identifikovat. Když dám refresh, je to úplně to samé. Vážně je tohle to, co chceme?</offtopic>

Editoval Tharos (12. 3. 2012 9:22)

ic
Člen | 430
+
0
-

Tharos napsal(a):

@Patrik Votoček: <offtopic>Všiml jsem zajímavé věci… Když přijdu na web Modernizeru, dobré čtyři vteřiny na ní nevidím vůbec žádný text :). Ten se „zjeví“ až s nějakými staženými styly nebo JS kdo ví kdy… Nepodařilo se mi ten moment narychlo ani identifikovat. Když dám refresh, je to úplně to samé. Vážně je tohle to, co chceme?</offtopic>

a je to způsobeno javascriptem… když ho vypnu je text čitelný okamžitě… teda lol

Etch
Člen | 403
+
0
-

Tharos napsal(a):

Ten se „zjeví“ až s nějakými staženými styly nebo JS kdo ví kdy

Takovej „krásnej“ FadeIn efekt a tobě se to nelíbí jo?? :D

ic napsal(a):

a je to způsobeno javascriptem… když ho vypnu je text čitelný okamžitě… teda lol

Také je bez JS ta stránka modrá a ne růžová, takže ve výsledku vypadá i o něco lépe. :D

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

22 napsal(a):

myslíš? Se tim zase zpozdí paralerní nahravaní ostatních scriptů imho, protože ne všechny scipty potřebují DOM ready.

Beru zde v úvahu pouze to, za jak dlouho se začne stránka vykreslovat (její hlavní obsah a tak dále, v podstatě to, co návštěvníka většinou primárně zajímá).

Skripty v téhle úvaze neřeším. I ta praktika umisťovat skripty na konec kódu je kvůli urychlení vykreslování obsahu, nikoliv kvůli urychlení načítání skriptů samotných.