Otestůj svůj webík, aneb další projekt na Nette
- Jonnyb
- Člen | 31
Píšeš web? Koukni jestli splňuje základní pravidla dobrého webu http://dokonalykod.cz
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Ono to zase tak žhavé asi nebude, když ti tím neprojde ani w3c.org nebo github.com, že?
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
knyttl napsal(a):
skripty nejsou v patičce
To jsem zaspal dobu? Skripty je lepší dávat do patičky??
- Pavel Kouřil
- Člen | 128
Dokonce tím neprojde ani sám dokonalykod.cz … bummer! :)
A @CherryBoss, např. h5bp (html 5 boilerplate) má v head jen modernizr a všechno ostatní doporučuje rvát do patičky … takže trošičku zaspal, no. Nicméně pokud nemáš v hlavičce milióny neminifikovaných skriptů, uživatelé ti za to ruce neutrhnou. :)
- Patrik Votoček
- Člen | 2221
22 napsal(a):
hmm, přece tu máme něco, jako
head.js
head.js je dneska zastaralý (mrtvý). Daleko lepší je Yepnope.js jako součást Modernizer
(modernizr.load(...)
).
- Tharos
- Člen | 1030
@Patrik Votoček: <offtopic>Všiml jsem zajímavé věci… Když přijdu na web Modernizeru, dobré čtyři vteřiny na ní nevidím vůbec žádný text :). Ten se „zjeví“ až s nějakými staženými styly nebo JS kdo ví kdy… Nepodařilo se mi ten moment narychlo ani identifikovat. Když dám refresh, je to úplně to samé. Vážně je tohle to, co chceme?</offtopic>
Editoval Tharos (12. 3. 2012 9:22)
- ic
- Člen | 430
Tharos napsal(a):
@Patrik Votoček: <offtopic>Všiml jsem zajímavé věci… Když přijdu na web Modernizeru, dobré čtyři vteřiny na ní nevidím vůbec žádný text :). Ten se „zjeví“ až s nějakými staženými styly nebo JS kdo ví kdy… Nepodařilo se mi ten moment narychlo ani identifikovat. Když dám refresh, je to úplně to samé. Vážně je tohle to, co chceme?</offtopic>
a je to způsobeno javascriptem… když ho vypnu je text čitelný okamžitě… teda lol
- Etch
- Člen | 403
Tharos napsal(a):
Ten se „zjeví“ až s nějakými staženými styly nebo JS kdo ví kdy
Takovej „krásnej“ FadeIn efekt a tobě se to nelíbí jo?? :D
ic napsal(a):
a je to způsobeno javascriptem… když ho vypnu je text čitelný okamžitě… teda lol
Také je bez JS ta stránka modrá a ne růžová, takže ve výsledku vypadá i o něco lépe. :D
- Tharos
- Člen | 1030
22 napsal(a):
myslíš? Se tim zase zpozdí paralerní nahravaní ostatních scriptů imho, protože ne všechny scipty potřebují DOM ready.
Beru zde v úvahu pouze to, za jak dlouho se začne stránka vykreslovat (její hlavní obsah a tak dále, v podstatě to, co návštěvníka většinou primárně zajímá).
Skripty v téhle úvaze neřeším. I ta praktika umisťovat skripty na konec kódu je kvůli urychlení vykreslování obsahu, nikoliv kvůli urychlení načítání skriptů samotných.