Da sa pozuzit nette aj uz do existujuceho webu?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
fili71
Člen | 11
+
0
-

Mam uz funkcny web, ale v php sa moc nevyznam, preto mi niekto odporucil
pouzit nejaky framework, vybral som si Nette. Som s nim na zaciatku.
Test kompatibility prebehol v poriadku, ale nejde mi zobrazit ikonu
podla

<?php
require ('Nette/loader.php');
Framework::promo();

Hadze mi taketo chyby:
Warning: require() [function.require]: open_basedir restriction in effect. File(../../loader.php) is not within the allowed path(s): (/domains/…/public:/tmp) in /domains1/…/public/www_root/priklad.php on line 3

Warning: require(../../loader.php) [function.require]: failed to open stream: Operation not permitted in /domains1/…/public/www_root/priklad.php on line 3

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required ‚../../loader.php‘ (include_path=‚.‘) in /domains1/…/public/www_root/priklad.php on line 3

Asi mi nie je celkom jasna struktura stromu. Na server som dal cely rozbaleny balik Nette, ale mozno stačilo nahrat len adresar Nette, v ktorom by malo byt cele Nette.
A zarazila jedena vec vestky adresare a subory maju nazov s velkym pismenom.
Co s tym urobit, aby mo to fungovalo.

llsm
Člen | 121
+
0
-

Zkontroluj si cestu od souboru, ve kterem mas require ("Nette/loader.php"); k souboru loader.php. Podle te chyby se snazis jit na serveru mimo slozku, na kterou mas prava – tedy o uroven vys.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

a zkontroluj si uvozovky v tom require :)

Filip111
Člen | 244
+
0
-

@fili71: Nechci tě odrazovat, ale píšeš, že se v PHP moc nevyznáš…máš alespoň nějakou zkušenost s objektovým programováním z jiných jazyků?

Moje zkušenost je, že asi po 7 letech „programování“ v PHP a průběžném programování v dalších jazycích (objektově i neobjektově) jsem s Nette na začátku dost bojoval a první měsíc/dva se intenzivně učil.
Každopádně jsem teď spokojený a měl jsem na nějaký MVC/MVP framework přejít už dávno.

Já jen abys počítal s tím, že se budeš muset učit, dost možná hodně učit.

fili71
Člen | 11
+
0
-

Dakujem.
Ano skusam to kadejako, ale mi to nejde.
Neodpovelali ste mi,ci ho mozem pouzit uz do existujucej stranky.
A ci ho musim mat na serveri cely alebo staci len ten jeden adresar Nette.
A spytam sa, kam mam ten subor priklad.php ulozit? do rootu alebo priamo
do toho adresara Nette.

fili71
Člen | 11
+
0
-

Fiii, po siedmycho rokoch musis byt pan programator a lavou zadnou si mozes
napisat hocico. Mas pravdu s php zacinam a predtym som v inom jazyku nic nerobil,
len .html .css Ja potrebujem len zakladne veci prepojenie form s databazou,
vypis z databazy a vsetko okolo uzivatelskeho uctu – registracia, prihlasenie,
a samotny ucet – hlavne to potrebujem mat bezpecne. Preto mi niekto odporucil
framework, vraj to bude jednoduchsie, ale vidim, ze nie. Ked sa v tom tak vyznas,
mozes mi teda zodpovedat moje horeuvedene otazky. A este jedna vec ta funkcia require
by mala byt uz v Nette alebo sa mylim? Uprimne povedane zacinam byt z Nette
sklamany.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Pokud nejsi schopen použít správně require, tak moc nevěřím tomu, že zvládneš použít fw jako celek. Jinak stačí ti samotná složka Nette (ta, která přímo v sobě obsahuje loader.php).

Marax
Člen | 28
+
0
-

Části frameworku se dají použít i zvlášť, ale neznamená to, že to bude lehčí na naučení dokonce bych řekl, že by to mohlo vyžadovat trochu víc zkušeností…
Pokud tě dobře chápu, tak nechápeš ani require, takže by jsi měl nejdřív mrknout na nějaké php základy, a až pak případně na quick start tady v dokumentaci.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Require je součástí samotného php, s Nette to nemá co dělat. Promiň, ale pokud nevíš odkud se bere require, tak dost pochybuji o tom, že by si zvládl Nette. Pokud si z Nette zklamaný, není to určitě jeho kvalitou, ale tvou neznalostí samotného php (o OOP ani nemluvě).
Mám takové tušení, že se bohužel nacházíš na špatném diskuzním fóru a měl si začít nejdříve třeba tady: http://diskuse.jakpsatweb.cz/?…

fili71
Člen | 11
+
0
-

Dakujem za reakcie. Netajim sa tym, ze sa v php moc nevyznam.
Pokial viem require je funkcia na vkladanie suboru. Ja som pouzival include,
ktore mi v pohode fungovalo. Uvital by som skor konkretne odpovede na moje otazky.

fili71
Člen | 11
+
0
-

Vdaka, Jan Tvrdík, myslel som si, chcel som si to len potvrdit.

Elijen
Člen | 171
+
0
-

Použít ho určitě můžeš, ale pokud nechceš web moc přepisovat, tak využiješ asi jen některé části. Možná bys mohl něco pochytit v tomto videu.

Editoval Elijen (9. 3. 2012 11:18)

fili71
Člen | 11
+
0
-

Dik, ako som uz pisal hore potrebujem zakladne veci – prepojenie form s databazou,
vypis z databazy a vsetko okolo uzivatelskeho uctu – registracia, prihlasenie,
a samotny ucet – hlavne to potrebujem mat bezpecne.
Videa si urcite pozriem, zatial som videl len to prve. Ja to testujem priamo na serveri,
nie na disku PC, tak mi nie je celkom jasne kam ten priklad.php dat, alebo lepsie povedane
ako zadat adresu do prehliadaca, aby mi zobrazil tu ikonu. Jedna vec mi na nette nesedi,
a to ze vyzaduje UTF8, ja radsej pouzivam win1250 kvoli diakritike.

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

UTF-8 diakritiku zvládá mnohem lépe než win1250, by the way :)

fili71
Člen | 11
+
0
-

Neviem ako cesku, ale slovensku nie,
niektore hlasky meni na kosostvorec, ktory ma vo vnutri otaznik.

pekelnik
Člen | 462
+
0
-

niektore hlasky meni na kosostvorec, ktory ma vo vnutri otaznik.

Tak ještě že tam není jenom čárka ;)