kontrola načtení a funkčnosti knihoven – JQuery, JavaScript

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

čaute nettíci
aktuálně řeším problém s knihovnami JQuery

  • patřičné <tagy> ,css a knihovny jsem si vložil do nového dokumentu mimo nette framework a provedl

    kontrolu funkčnosti – FUNGUJE

  • stejně tak jsem všechno nasázel do stávajícího projektu v nette, kde jquery effect nefunguje

volání knihoven provádím v @layout.latte:

<script type="text/javascript" src="/js/jquery-1.2.6.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/js/jquery.bg.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/js/menu-effect.js"></script>

do @layout.latte je includ: {include #content}
kde v leftcol.latte vede cesta k <tagu> na který se má poštvat jquery

{block content}
    <div id="content_m">
      <div class="maincol">
       {include leftcol.latte}
       {include cont.latte}
       {include rightcol.latte}
      </div>
     </div>
    <div class="clr"> </div>
{/block}

leftcol.latte obsahuje:

{block leftcol}
<div id="leftcol">
    <div class="map">
        <img src="images/map-CR-2.png" alt="map"  usemap="#map" />
        <map name="map">
    </div>
    <div>
        {include menu-regions.latte}
    </div>
</div>
{/block}

kde menu-regions.latte obsahuje:

{block menuRegions}
<div class="module_menu_regions">
          <div>
            <div>
              <div>
                <h3>VŠECHNY KRAJE</h3>
                <ul class="menu">
                  {foreach $regions as $region}
                  <li id="item-{100 + $iterator->getCounter()}"{first} class="current active"{/first}>
                    <a href="/">
                      <span>{$region->nazev}</span>
                    </a>
                  </li>
                  {/foreach}
                </ul>
              </div>
            </div>
          </div>
        </div>
{/block}

a samotné poštvání jquery effectu volám na:

$(‚#leftcol ul.menu li a‘)

Editoval ZAJDAN (27. 2. 2012 18:36)

22
Člen | 1478
+
0
-

a co s tím Nette má dělat?

Paradiso
Člen | 101
+
0
-

sázím to na špatné cesty, pužívej {$basePath}

Patrik Votoček
Člen | 2221
+
0
-

define: nefunguje

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

Patrik Votoček napsal(a):

define: nefunguje

nechápu myšlenku, ale asi myslíš co přesně nefunguje:
tak tedy na tag <a> obsažen v <li> se definuje pozadí, které pomocí jquery mění pozici v kombinaci s animate, čímž vytváří hezoučký effect :_)))

Editoval ZAJDAN (27. 2. 2012 19:20)

Etch
Člen | 403
+
0
-

@ZAJDAN:

Zkontroluj, jestli k JS souborům správná cesta. Tedy zobraz si v prohlížeči zdrojovej kód stránky a překontroluj to. Mě to v chromu generuje přímo proklik. Popřípadě to si to ověř třeba ve FireBugu ve Firefoxu.

V šablonách používej:

<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/jquery-1.2.6.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/jquery.bg.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/menu-effect.js"></script>

Pak může být třeba problém, pokud to na co házíš ten effect natahuješ třeba přes ajax.

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

Etch napsal(a):

@ZAJDAN:

Zkontroluj, jestli k JS souborům správná cesta. Tedy zobraz si v prohlížeči zdrojovej kód stránky a překontroluj to. Mě to v chromu generuje přímo proklik. Popřípadě to si to ověř třeba ve FireBugu ve Firefoxu.

V šablonách používej:

<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/jquery-1.2.6.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/jquery.bg.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/menu-effect.js"></script>

Pak může být třeba problém, pokud to na co házíš ten effect natahuješ třeba přes ajax.

díky…cesty mám dobře …kontroluju to v Opeře přes Dragonfly
kde zdroje mimo jine obsahují:

localhost:81 /js/jquery.bg.js Script 511 B
localhost:81 /js/menu-effect.js Script 222 B
localhost:81 /js/jquery-1.2.6.min.js Script 17 kB

zkouším i zápis s {$basePath} ale vypadá to, že problém bude jinde

Editoval ZAJDAN (27. 2. 2012 20:29)

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

tak dneska si du dobrovolně v rámci probrání se naliskat!
omlouvám se všem zainteresovaným, ale udělal jsem lamárnu jak ta největší pizda a není to poprvé.

co chybělo?
v js:

$(function(){

vyřešeno funguje