Ještě k problému s chybou 500 Internal Server Error

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Kvido
Člen | 6
+
0
-

Verze Nette: 2.0, PHP 5.3.8
Tuto verzi nemohu otevřít v browseru.
Háže: Internal Server Error. Pri zpracovani pozadavku doslo k vnitrni chybe. Pravdepodobne se jedna o chybu v .htaccess souboru.
Vím že někdy stačí i jeden špatný znak v .htaccess a háže to chybu 500. Protože webhosting WEDOS doporučuje jen u příkazu Options používat pouze volbu Indexes, vše jsem tomu přizpůsobil a ostatní zakomentoval. Přesto nefunguje.
Zde je můj .htacces:

# Apache configuration file (see httpd.apache.org/docs/2.2/mod/quickreference.html)

# disable directory listing
#Options -Indexes

# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
//zapnuté na původní nastavení – 13.02.2012 – Kvetos
RewriteBase /

# front controller
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>

# allow combined JavaScript & CSS. Inside of script.combined.js you could use <!--#include file=„script.js“ -->

#<IfModule mod_include.c>
#<FilesMatch „\.combined\.(js|css)$“>
# Options +Includes
# SetOutputFilter INCLUDES
# </FilesMatch>
#</IfModule>

Verze Nette 0.8. v PHP 5.3.8 je možná otevřít, dál jsem ještě nepostoupil.
Díky za radu.

22
Člen | 1478
+
0
-
#Options -Indexes // na Wedosu normálně funguje

musíš si v adresáři domains ještě udělat .htaccess, který tě přesměruje do složky www, jinak to jede na default a není s tím problém.

Options -Indexes

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?your_domain.cz$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/your_domain.cz/www/
RewriteRule (.*) /www/$1 [L]
Kvido
Člen | 6
+
0
-

To mě mělo napadnout, hm lama. Díky.

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

tak pánové taky mě potkal error 500 a přesněji se děje takto:
do browseru dostávám -
Server Error
We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later. error 500

když se podívám do zdroje stránky vidím metatag:
<meta name=generator content=„Nette Framework“>

tak to vypadá, že se tak děje v nette

ovšem .htacces jsem použil stejný jako na lokále kde to funguje jak má a to přesněji v tomto znění:

# disable directory listing
Options -Indexes

# enable cool URL
<IfModule mod_rewrite.c>
        RewriteEngine On
        #RewriteBase /

        # front controller
        RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
        RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
        RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]
</IfModule>

# enable gzip compression
<IfModule mod_deflate.c>
        AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/xml text/css application/x-javascript text/javascript application/javascript application/json
</IfModule>

# allow combined JavaScript & CSS. Inside of script.combined.js you could use <!--#include file="script.js" -->
<IfModule mod_include.c>
        <FilesMatch "\.combined\.(js|css)$">
                Options +Includes
                SetOutputFilter INCLUDES
        </FilesMatch>
</IfModule>

zkontroloval jsem bootstrap.php:

/**
 * My Application bootstrap file.
 */
use Nette\Diagnostics\Debugger,
    Nette\Application\Routers\Route;


// Load Nette Framework
require LIBS_DIR . '/Nette/loader.php';


// Enable Nette Debugger for error visualisation & logging
Debugger::$logDirectory = __DIR__ . '/../log';
Debugger::$strictMode = TRUE;
Debugger::enable();

a tak dále.......

v apache error.log nevidím nic co by s tím souviselo…takřka čistej

ale stejně mě ta mrcha 500stovka stale trápí

Editoval ZAJDAN (15. 2. 2012 15:35)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Pokud se jedná o nový projekt, tak si zkontroluj především zapisovatelné složky (temp, log). Toto bývá nejčastější příčina při deploy no produkční server.

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

iguana007 napsal(a):

Pokud se jedná o nový projekt, tak si zkontroluj především zapisovatelné složky (temp, log). Toto bývá nejčastější příčina při deploy no produkční server.

ano jedná se novej projekt zbrusu nove sendlej na produkcni stroj
prava na slozky by meli byt v poradku:

drwxrwsrwx 2 nette nette 4096 Feb 12 20:35 log
drwxrwsrwx 3 nette nette 4096 Feb 12 20:35 temp

za použití chmod -R a+rwX

Editoval ZAJDAN (13. 2. 2012 18:08)

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Koukni do složky log, mělo by tam o celé chybě být víc informací.

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

pilec napsal(a):

Koukni do složky log, mělo by tam o celé chybě být víc informací.

dodávám vypis z logu:

[2012–02–13 18–38–03] Nette\Application\ApplicationException: An error occurred while executing error-presenter in /home/nette/www/erotika/web/libs/Nette/Application/Application.php:173 @ http://193.165.xx.xx:83/ @@ exception-2012–02–12–20–35–16-c4275300b7a63ddd752498e093fe8b16.html
[2012–02–13 18–42–58] Nette\Application\ApplicationException: An error occurred while executing error-presenter in /home/nette/www/erotika/web/libs/Nette/Application/Application.php:173 @ http://193.165.xx.xx:83/ @@ exception-2012–02–12–20–35–16-c4275300b7a63ddd752498e093fe8b16.html
[2012–02–13 18–43–00] Nette\Application\ApplicationException: An error occurred while executing error-presenter in /home/nette/www/erotika/web/libs/Nette/Application/Application.php:173 @ http://193.165.xx.xx:83/ @@ exception-2012–02–12–20–35–16-c4275300b7a63ddd752498e093fe8b16.html
[2012–02–13 18–43–01] Nette\Application\ApplicationException: An error occurred while executing error-presenter in /home/nette/www/erotika/web/libs/Nette/Application/Application.php:173 @ http://193.165.xx.xx:83/ @@ exception-2012–02–12–20–35–16-c4275300b7a63ddd752498e093fe8b16.html

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

To nám taky moc neřekne, jsou k tomu vygenerované HTML laděnky, vem tu poslední „exception-2012–02–12–20–35–16-c4275300b7a63ddd752498e093fe8b16.html“ a někam ji nahrej, ať se na ní můžeme podívat.

ViPEr*CZ*
Člen | 814
+
0
-

Zřejmě dojde k nějaký vyjímce BadRequestException a aplikace chce zavolat Error Presenter… ale při této akci dojde k nějaké chybě… bych skontroloval proces error presenteru. Mně to například házelo takovouto chybu, když jsem zapoměl, že v šabloně mám nějakou proměnnou, ale přes error presenter jsem jí do šablony neposlal, což skončilo stejnou chybou.

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

pilec napsal(a):

To nám taky moc neřekne, jsou k tomu vygenerované HTML laděnky, vem tu poslední „exception-2012–02–12–20–35–16-c4275300b7a63ddd752498e093fe8b16.html“ a někam ji nahrej, ať se na ní můžeme podívat.

ok…

Editoval ZAJDAN (15. 2. 2012 8:16)

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user ‚root‘@'localhost' (using password: YES) ⇒ nenastavil jsi v config.neonu správného uživatele pro databázi.

btw zdrojové kódy a texty podobného charakteru dávej do texy značek / — php nebo i tlačítkem php zde nad polem s textem.

Editoval pilec (13. 2. 2012 19:41)

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

pilec napsal(a):

SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user ‚root‘@'localhost' (using password: YES) ⇒ nenastavil jsi v config.neonu správného uživatele pro databázi.

btw zdrojové kódy a texty podobného charakteru dávej do texy značek / — php nebo i tlačítkem php zde nad polem s textem.

přiznávám, že s uživatelem db jsem si pohrával, ale i při správném zadání to nevyžene error 500

jinak moc díky za ochotu pomoci!
jo a ještě mám divnej pocit zda jak jsem přechazel na serveru z PHP 5.2 na PHP 5.3 zachoval jsem puvodni php.ini zda to nebude zdrojem problemu, ale nemam ponětí co přesně by scházelo

Editoval ZAJDAN (13. 2. 2012 19:48)

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Pokud na tebe vybafne: An error occurred while executing error-presenter vždy je doprovázena v laděnce Caused by, kde se dovíš původní chybu. Což ovšem nic nemění na faktu, že máš něco špatně v error presenteru/jeho šabloně. Osekej ho na minimum a uvidíš.

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

pilec napsal(a):

Pokud na tebe vybafne: An error occurred while executing error-presenter vždy je doprovázena v laděnce Caused by, kde se dovíš původní chybu. Což ovšem nic nemění na faktu, že máš něco špatně v error presenteru/jeho šabloně. Osekej ho na minimum a uvidíš.

error presenter je default na nej jsem nesahl

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Defaultně dědí z BasePresenter, možná je problém v něm a jelikož to ukazuje na problém s databází, tak asi se v BasePresenteru k ní připojuješ.

ZAJDAN
Člen | 45
+
0
-

SOLUTED:
takže problém vyřešen…
v adresari /app bylo potreba vytvorit adresar proxies

/app/proxies

a ted je error 500 fuč!…potvorák jeden

Editoval ZAJDAN (15. 2. 2012 15:30)