fileexists mi zabíjí server, mám trochu hodně navštěvovaný projekt

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mcmatak
Člen | 504
+
0
-

nemáte někdo přehled, kde všude a na kolika místech nette testuje fileexists?

optimalizovat webloader se mi zatím nepodařilo, ale co třeba nette, skládání šablon vše testuje?

ještě někdo zná nějaká úzká místa?

Vyki
Člen | 388
+
0
-

V Nette jsem našel výskyt pouze ve FileJournal Nemůže to shazovat právě tato třída?

mcmatak
Člen | 504
+
0
-

To bylo spis myšleno test na existenci souboru tedy operace jako filesize, filemtime, is_file, fileexists a další asi, nicméně co filejournal vse obsluhuje?

Jinak zabyji myslím jako ze 4 jádro xeon je porad skoro na 100%

hrach
Člen | 1838
+
0
-

vytizeni jadra opravdu neni file_existem, problem hledej jinde. napr. v nefunkcni cachi, spatne nastavene cache (diskove, atp, atp.)

mcmatak
Člen | 504
+
0
-

Ale jo já bych s tebou i souhlasil ale neni to můj nápad jako spis správce serveru. Probírali jsme mnoho úzkých míst a fileexists jako časté použití nepovažuje za dobrý nápad, asi ale nevhodné to spojují s cpu tady třeba vina diskového pole.

Nicméně snažím se projít jednotlivá úzká mista a tak zkoumám jak moc nette tyto funkce využívá např. při skládání šablon, robot loaderu atd.

JakubJarabica
Gold Partner | 184
+
0
-

Session save handler je čo? Ak files, tak rozhodne do memcache, prípadne aspoň do DB.