Multi language web aka Nette forum?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Melmen
Člen | 132
+
0
-

Mám web jen v češtině a přemýšlel jsem, že bych z toho udělal multi language.
Což by vlastně nebyl až takový problém.
Jde mi o to „rozdělit“ ho na českou / anglickou / atd část. Jako je tohle fórum. Jen nevím jak to řešit. Např v databázi. Když budu chtít udělat např fórum, vytvořím si tabulku forums. Ale v multi language? To musím vytvořit zvlášť tabulku pro každý jazyk? Něco jako czech_forums, english_forums a tak? Nebo se to dá řešit i jinak?

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Myslím, že se to řeší tabulkama

• forums – informace o fórech společné pro všechyn jazyky
  • languages – id jazyka, kód jazyka a nějaké dodatečné informace
  • forums_translations – zde jsou jen hodnoty závislé na jazyku (název fóra, popis) a každý záznam je zde dvakrát (pokud máš dva jazyky) s tím, že jednou je ve sloupečku lang hodnota cs a jindy en

Zatím jsem ale vícejazyčný web v praxi nedělal, takže snad to říkám správně ;-)

JuniorJR
Člen | 181
+
0
-

Nejjednodušší způsob je asi ten, který navrhuje xxxObiWan. Pro každou tabulku, ve které bude potřeba rozlišovat jazyk přidáš jednoduše nějaký atribut language_id, který bude indikovat jazyk záznamu. Nemusíš tedy vytvářet xy tabulek pro každý jazyk zvlášť, což by bylo značně neuniverzální řešení.

Editoval JuniorJR (3. 1. 2012 14:10)

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Ale kdybyste někdo věděli o dobrém zdroji informací na toto téma, byl bych vděčný (nějaké jiné návrhy databáze, výhody/nevýhody atd.). Tohohle tématu se totiž budu muset dotknout v mojí diplomce, kterou teď píšu.

Editoval xxxObiWan (3. 1. 2012 14:58)

Melmen
Člen | 132
+
0
-

Díky za odpovědi. K tématu jsem našel u Jakuba ještě toto