Directory ‚/cache‘ not found

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jakob_doe
Člen | 5
+
0
-

verze:NetteFramework-2.0dev-PHP5.3

zkouším examples, všechno funguje, jenom formuláře. když chci nějaký spustit objeví se :

Nette\DirectoryNotFoundException

Directory ‚/cache‘ not found.

a když zkouším nějaký svůj vlastní formulář :

Warning: mkdir() [function.mkdir]: Permission denied in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/Config/Configurator.php on line 86

jsem dost veliký začátečník, tak prosím o radu co s tím?

předem děkuji.

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Directory ‚/cache‘ not found.

To snad říká vše ne? Buď nemáš vytvořenou složku cache, nebo k ní nemáš nastavena přístupová práva (není pro aplikaci viditelná).

Složka temp a její podsložky musí mít nastavená přístupová práva pro zápis

Editoval CherryBoss (25. 12. 2011 23:47)

jakob_doe
Člen | 5
+
0
-

Učitě to říká vše, jen nevím, kde ta cache má být?
všechny složky temp co jsme tam našel mají veškerá přístupová práva.
pracuju na MAC, jestli to něco nemění?
Díky

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Zkontroluj si, jestli máš v app/boostrap.php řádek

$configurator->setTempDirectory(__DIR__ . '/../temp');

Podle hlášky tipuji, že se snaží vytvořit adresář cache v „kořenu systému“, protože nezná složku temp v projektu.

jakob_doe
Člen | 5
+
0
-

ten řádek tam je

jakob_doe
Člen | 5
+
0
-

a ještě.. pracuji s XAMPP

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Pracujes na MAC, teda na Unix systeme. To znamena, ze pristupove prava musis nastavit ohladom weboveho daemona. Najjednoduchsie bude ked cez terminal napises:

sudo chmod 0777 CESTA_KU_ZLOZKE_TEMP
jakob_doe
Člen | 5
+
0
-

to právě mám všude nastavené.
těch složek temp je tam v „htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3“ šest
už jsem zkoušel snad všechno.
Ostatní examples mi jdou, jen ne formuláře .

vždy se mi objeví

Nette\DirectoryNotFoundException

Directory ‚/cache‘ not found. search►
Source file ►
Call stack ▼

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/Config/Configurator.php:172 source ► Nette\Caching\Storages\FileStorage→ __construct (arguments ►)

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/common/Environment.php:330 source ► Nette\Config\Configurator→ createContainer ()

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/common/Environment.php:183 source ► Nette\Environment:: loadConfig ()

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/common/Environment.php:224 source ► Nette\Environment:: getContext ()

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/Forms/Form.php:631 source ► Nette\Environment:: getHttpRequest ()

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/Forms/Form.php:456 source ► Nette\Forms\Form→ getHttpRequest ()

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/Forms/Form.php:403 source ► Nette\Forms\Form→ receiveHttpData ()

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/Forms/Form.php:361 source ► Nette\Forms\Form→ getHttpData ()

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/Forms/Controls/BaseControl.php:105 source ► Nette\Forms\Form→ isSubmitted ()

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/ComponentModel/Component.php:301 source ► Nette\Forms\Controls\BaseControl→ attached (arguments ►)

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/ComponentModel/Component.php:226 source ► Nette\ComponentModel\Component→ refreshMonitors (arguments ►)

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/ComponentModel/Container.php:92 source ► Nette\ComponentModel\Component→ setParent (arguments ►)

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/Forms/Container.php:194 source ► Nette\ComponentModel\Container→ addComponent (arguments ►)

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/Forms/Container.php:427 source ► Nette\Forms\Container→ addComponent (arguments ►)

/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/NetteFramework-2.0beta2-PHP5.3/Nette/Forms/Container.php:239 source ► Nette\Forms\Container→ offsetSet (arguments ►)

…/Forms/basic-example.php:46 source ► Nette\Forms\Container→ addText (arguments ►)

36:
37:
38:
39: // Define form with validation rules
40: $form = new Form;
41:
42: // group Personal data
43: $form->addGroup(‚Personal data‘)
44: ->setOption(‚description‘, ‚We value your privacy and we ensure that the information you give to us will not be shared to other entities.‘);
45:
46: $form->addText(‚name‘, ‚Your name:‘)
47: ->setRequired(‚Enter your name‘);
48:
49: $form->addText(‚age‘, ‚Your age:‘)
50: ->setRequired(‚Enter your age‘)

Environment ►
HTTP request ►
HTTP response ►

nebo když spouštím vlastní formulář :

Warning: mkdir() [function.mkdir]: Permission denied in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/Config/Configurator.php on line 86

Fatal error: Uncaught exception ‚Nette\DirectoryNotFoundException‘ with message ‚Directory '/cache‘ not found.' in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/Caching/Storages/FileStorage.php:76 Stack trace: #0 /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/Config/Configurator.php(172): Nette\Caching\Storages\FileStorage->__construct(‚/cache‘) #1 /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/common/Environment.php(330): Nette\Config\Configurator->createContainer() #2 /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/common/Environment.php(183): Nette\Environment::loadConfig() #3 /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/common/Environment.php(224): Nette\Environment::getContext() #4 /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/Forms/Form.php(631): Nette\Environment::getHttpRequest() #5 /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/Forms/Form.php(456): Nette\Forms\Form->getHttpRequest() #6 /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/Forms/Form.php(403): Nette\Forms\Form->receiveHttpData( in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/eshop/Nette/Caching/Storages/FileStorage.php on line 76