Chybějící podpora ImageMagick v Nette 2?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Neuronic
Člen | 12
+
0
-

Nevíte někdo proč zmizela z Nette podpora pro ImageMagick? Výstup z GD je totiž dost mizerný a myslím že kdysi Nette v nějaké verzi nativně podporovalo ImageMagick pokud byl na serveru nainstalovaný. Proč se od toho ustoupilo a nemáte někdo nějakou třídu, která má základní funkcionalitu jako Nette\Image?

Díky

Neuronic
Člen | 12
+
0
-

Super, díky moc. Projdu si oba odkazy.

tobolka
Člen | 1
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

https://github.com/…geMagick.php

Jak se tato třída dá konkrétně použít v Nette 2? Nevím si rady kam sní. Díky

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Jednoduše někam nahraješ (kam vidí robot loader) a podle dokumentace to používáš dál akorát kde se píše Image napíšeš ImageMagick.

arron
Člen | 464
+
0
-

Kdysi dávno (může to být třeba rok) jsem přepsal Netteovský Image do Imagic, ale David to nikdy nezveřejnil…jestli se mi to v dohledné době podaří předělat pro Nette 2 tak to sem hodím…

Fandik
Člen | 19
+
0
-

Na localhostu mám jenom GD, ale na serveru je ImageMagick, tak jsem si říkal, abych si ušetřil práci použiji Nette\Image, a když tak procházím zdroják, tak se nestačím divit, že Nette pracuje jenom s GD. Kdysi to ale bývalo tak, že Nette si samo vybralo, kterou knihovnu použije (s preferencí ImageMagick) nebo ne? Myslím si, že to byla celkem fajn věc, pročpak už tam není?

bene
Člen | 82
+
0
-

Fandik napsal(a):

Tohle si vyres klidne pres DI (proste si vrat takovou instanci, kterou muzes v danem prostredi pouzit)

Fandik
Člen | 19
+
0
-

Přesně takhle to taky řeším. Ale chtěl bych znát důvod, proč to takhle už není vyřešené v Nette, že by existovala např. třída Image a tady vracela instanci buď ImageGD(= sočasná třída Image) nebo Imagic.

hrach
Člen | 1838
+
0
-

Aktuální řešení je naprosto nahouby. Do DI to vůbe nelze pěkné dát, protože Image se vytváří přes from* statické metody. ImageMagick pak sice dědí od Image, ale používá uplně jiný konstuktor, takže ImageMagick::fromFile vede na exception. Funkční věc se takhle uplně rozesrala a vůbec neotestovala v praxi.