Statické ACL v modulární aplikaci – tutoriál

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Hafran
Člen | 121
+
0
-

Nevíte někdo jak je na tom momentálně tento tutoriál, tedy v jaké fázi dokončenosti se nachází?
Statické ACL v modularnej aplikacii?

Jelikož mi po jeho doslovném přepsání laděnka vyhazuje chybu missing item: database která pravděpodobně souvisí s popsanou chybou v nette:
ve foru

tak by mě zajímalo jestli je momentálně chyba ve mě, v tutoriálu, nebo v nette? Počkal bych si samozřejmě nejraději až bude tutoriál přemigrovaný jak se píše v hlavičce, ale dokumentace jistě není nejsilnější stránka Nette. ;)

22
Člen | 1478
+
0
-

mně se ten tutoriál jeví jako v pořádku, akorát se přemístí sekci parameters z development do common imho, protože asi jedeš v production mode

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Tutorial je rozrobeny. Prerabam ho na Nette 2 s DI. Cez vikend to stalo kvoli firme, ale uz som sa zotavil po party a zase zacnem na tom makat. Dufam, ze to do Stvrtku dam, lebo potom su sviatky. Ak by som to nestihol, planujem pokracovat v Pondelok.

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Dokoncil som zdrojaky, takze nedockavci mozu stahovat/studovat. Mam aj live demo, hesla do adminu:

Tutorial dopisem vo volnom tyzdni po vianociach.

Editoval srigi (14. 1. 2012 23:03)

duke
Člen | 650
+
0
-

Není lepší zabezpečit i AdminModule\DefaultPresenter a v SecuredPresenter::startup metodě upravit redirekci na podmíněnou podle aktuálního presenteru? Např. takto:

} else {
	if (!$this->user->isAllowed($this->name, $this->action)) {
		$this->flashMessage('Access denied. You don\'t have permissions to view that page.', 'danger');
		if ($this->name === 'Admin:Default' && $this->action === 'default'
			|| !$this->user->isAllowed('Admin:Default', 'default')) {
			$destination = 'Auth:login';
		} else {
			$destination = 'Default:';
		}

		$this->redirect($destination);
	}
}

Potom nebude třeba mít duplicitní kód v SecuredPresenteru a DefaultPresenteru a navíc bude možné kontrolovat přístup i k DefaultPresenteru přes ACL.

Mimochodem, máš tam typo ve slůvku „denied“ (v obou třídách).

Editoval duke (22. 12. 2011 12:11)

Hafran
Člen | 121
+
0
-

srigi napsal(a):

Dokoncil som zdrojaky, takze nedockavci mozu stahovat/studovat. Mam aj live demo, hesla do adminu:

Tutorial dopisem vo volnom tyzdni po vianociach.

Díky, jakožto nedočkavec jsem si je už stáhnul a zprovoznil. ;) Jediná chybka je že nejsou nastaveny na nejnovější nette, a neon mi házel chybu, ale nebyl to problém přepsat. Jinak chci ještě poděkovat za použití stylopisu http://twitter.github.com/bootstrap neměl jsem o tom dodnes páru a nechápu jak je to možný. :)

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Update zdrojakov, aby sa aplikacia rozbehla s najnovsim Nette FW beta. Nahodene aj na live demo. Tut este nie je, sry.

Editoval srigi (14. 1. 2012 23:05)