Zobrazování fáze scriptu přes Ajax?
- MW
- Člen | 626
Prosim o radu. Mam script vykonavany po odeslani formulare. Jedna se o nahrani souboru, pak prevod do jine kodove stranky a pote import do databaze.
Rad bych se zeptal, jak je mozne resit vystup informaci o fazi, kde se script nachazi..
Vse se deje v jedne metode, kde jsem i zkousel napriklad pres flashmessage, snippet a invalidateControl, ale to se samozrejme behem scriptu nevykona..
Nasel jsem i nejaky Jquery progressbar, ale nevim, je-li mozne a popripade jak, s nim komunikovat primo z presenteru behem vykonavani scriptu.
Predem dekuji za radu..
- iguana007
- Člen | 970
Pokud to dobře chápu, co chceš udělat, tak nějakou jednoduchou cestou to
asi neuděláš – je to proti logice/průběhu ajaxu požadavku … tj. JS
vyšle požadavek na pozadí stránky a čeká odpověď – něco co potom na
stránce překreslíš – těch odpovědí na jeden požadavek nemůžeš
poslat více za sebou.
Jediné co mě napadá je, že bys musel vyslat požadavek – během běhu
skriptu někam ukládat stavy a zároveň by ti musely opakovaně běžet
další JS/AJAX požadavky, které by tyto stavy kontrolovaly a reflektovaly
jejich stav na stránce – ale to mi přijde dost hardcore :)
- pawouk
- Člen | 172
No jestli to správně chápu, tak by ti uplně mohl stačit firebug. Nainstaluj si firebug a do něj fireloger a pak si jen napiš tam kde potřebuješ \Nette\Diagnostic\Debuger::firelog(‚ahoj svete‘); Ja to pouzivam neustale a je to super. Zprava se zobrazi ve firebugu v zalozce loger.
Jinak ja ajaxove odesilani formularu testuju tak ze to nedelam ajaxove. A az kdyz to funguje tak to zapnu ajax. Proc to taky tak neudelas?
Editoval pawouk (30. 11. 2011 17:29)
- 22
- Člen | 1478
To snad s Nette ani moc nesouvisí.. javascript dokáže odchytit jednotlivé fáze požadavku. – http://api.jquery.com/category/ajax/ na které pak můžeš navěsit točící spinner a jiný ptákoviny.
- Ot@s
- Backer | 476
Jedna z možností čistě v PHP je použití apc_fetch, viz hezká ukázka od Jakuba V.. Připomínám, že podpora apc musí být v konfiguraci PHP…
- iguana007
- Člen | 970
pawouk napsal(a):
Mimochodem na ajxove odesilani souboru vyuzivam uploadify a jsem s tim velice spokojen.
No jak se to vezme – ten upload tam nejede přes ajax, ale přes flash (příp. další technologie: HTML5, asilverlight apod.) – toto neřeší ten jeho problém – ale pokud by se týkalo vyloženě uploadu, tak ano a dovolil bych si říct, že uploadify je na toto hodně ideální díky své API – viz dokumentace.