Konstanty APP_DIR, WWW_DIR v Nette 2.0

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Rozumím tomu správně, že už neexistují konstanty APP_DIR a WWW_DIR v nové verzi nette? Jaká je teď best practice, když potřebuji v presenteru tu hodnotu?

$this->template->setTranslator(new GettextTranslator(APP_DIR . '/locale/' . $this->locale . '.mo'));

Nikde jsem to nenašel.

o5
Člen | 416
+
0
-

hadam, ze v presenteru takto:

$this->context->params['appDir'];

nebo mimo presenter takto

Environment::getContext()->params['appDir'];

Editoval o5 (15. 11. 2011 15:51)

22
Člen | 1478
+
0
-

huš s tím Environment!!

$this->context->params['appDir'];

jinak stačí kouknout do sandboxu třeba..

Editoval 22 (15. 11. 2011 15:52)

o5
Člen | 416
+
0
-

22 wrote:

huš s tím Environment!!

jj opravil jsem to, z presenteru asi fakt netreba statiky, ale jinak to fakt neni tak smradlave jak si napsal :)

22
Člen | 1478
+
0
-

ale jako DI to rozhodně nevoní, viď :-)

arron
Člen | 464
+
0
-

o5 wrote:

22 wrote:

huš s tím Environment!!

jj opravil jsem to, z presenteru asi fakt netreba statiky, ale jinak to fakt neni tak smradlave jak si napsal :)

Je to smradlavé až až :-) Jde o to, že tím zavádíš ošklivou závislost na třídě Environment. Zkus na funkci (třídu), která to tak používá napsat unit test..

o5
Člen | 416
+
0
-

arron wrote:

o5 wrote:

22 wrote:

huš s tím Environment!!

Je to smradlavé až až :-) Jde o to, že tím zavádíš ošklivou závislost na třídě Environment. Zkus na funkci (třídu), která to tak používá napsat unit test..

Uz by jsme to mohli stopnout :) Znam teorii DI, vim jakou jedinou pro me vyhodu ma (testy), ovsem stale sem mu neprisel nejak na kloub, protoze s nim nedelam.

22
Člen | 1478
+
0
-

Pokud sis všiml, tak Environment nenajddeš ani v API už. Čím dříve ho přestaneš používat, tím líp nejen pro tebe. Pro začátek úplně stačí, když k užívání Environment nebudeš nabádat ostatní. :-)

Martin Mates
Člen | 179
+
0
-

Díky :-)