Nové technologie, frameworky, etc…
- pidiclovek
- Člen | 91
Ahoj, začínam na dalším mini projektu a řekl jsem si, proč se u toho zase něco nového nenaučit :) A proto vás žádám o vaše zkušennosti a doporučení, které technologie za to stojí ak které naopak ne.
Chci více prozkoumat hlavně oblasti html5 – css frameworků, Less apod, ostatně třeba i cms či nějaký redakční systém (Drupal, Wordpress…), zatím jsem si všecno psal sám.
No a k čemu by to mělo být? Bude se jednat o veskrze jednoduchý blog s portfoliem. Co doporučíte?
Díky!
- Lopo
- Člen | 277
co sa tyka css tak by som odporucil skor asi Sass na ukor Less … na sass sa da potom nasledne naviazat s Compass-om
Inac ja osobne postupne studujem takmer vsetko zaradom na co natrafim (ked mam na to cas) … hlavne rozne veci kolo HTML5 a CSS3, pomenej typografia, dizajn … vacmene vsetko co sa tyka tvorby webov
Da sa povedat ze staci zacat sledovat par webov ktore pravidelne publikuju z danej oblasti clanky a je aj problem stihat to vsetko sledovat a citat :)
- pidiclovek
- Člen | 91
@mkoubik
díky, na MongoDB se podívám, jen co jsem rychle zkoukl, vypadá velice zajímavě.Každopádně chci nejdříve vyzkoušet Doctrine :)
@Lopo
Paráda, compass se zdá být přesně tím, co jsem v této oblasti hledal – s blueprintem už jsem pracoval a zde se mi moc líbí přímé propojení s Sass, které teď zkouším a zatím super.
Díky za doporučení!
- gawan
- Člen | 110
Lopo napsal(a):
Da sa povedat ze staci zacat sledovat par webov ktore pravidelne publikuju z danej oblasti clanky a je aj problem stihat to vsetko sledovat a citat :)
len by ma tak zaujímalo, ktoré sú podľa vás (môžu odpovedať aj viacerí) významné webdeveloperské a webdizajnerské stránky ktoré sa oplatí sledovať? Čo sledujete vy?
- Lopo
- Člen | 277
gawan napsal(a):
len by ma tak zaujímalo, ktoré sú podľa vás (môžu odpovedať aj viacerí) významné webdeveloperské a webdizajnerské stránky ktoré sa oplatí sledovať? Čo sledujete vy?
napr.:
- developer.com
- html5rocks.com
- net.tutsplus.com
- phpbuilder.com
- smashingmagazine.com
- webresourcesdepot.com
- ajaxian.com
- css-tricks.com
- sitepoint.com
- sixrevisions.com
- dzone.com
- webdesignledger.com
- noupe.com
- script-tutorials.com
- designdazzling.com
a to neni uplne vsetko co mam v citacke :)