Mailer neodesílá maily na @seznam.cz, ale na @gmail.com ano

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
simPod
Člen | 383
+
0
-

Pouzil jsem tridu Mailer podle navodu v dokumentaci (kod jsem vzal CTRL+C CTRL+V a zmenil jen nejake ty @adresy)

Kdyz pak odeslu email (->send()), tak na @gmail.com adresy a GApps maily prijde v pohode, ale na Seznam.cz nebo treba na Forpsi mail neprijde. Nesetkal se nikdo s timto problemem?

Cetl jsem ze musi byt nastaveny hlavicky spravne a spravne kodovany, ale to jsem kontroloval vse je v poradku

Diky

Michal Vyšinský
Člen | 608
+
0
-

Zrovna včera jsem dělal kontaktní formulář s odesíláním na mail (na seznam). Jestli to děláš na localhostu tak vřele doporučuji program smtp4dev Je to fiktivní smtp server, který zachytává emaily na localhostu. Nebo si v php.ini nastav smtp server – přes něj mi odešly maily i na seznam – vše v pořádku.

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

Taky jsem řešil nedávno něco podobného, odesílal jsem mailerem z defaultne nakonfigurovaného debiann sendmail a na seznam to neprošlo ani za nic, když si vypíšeš přesně co chodí z smtm (/var/log/sendmail) tak zjistis, ze from se lisi od adresy co si zadal (neco@jmenomasiny) a na seznamu mi rekli, ze to je to proc to nechodi jak ma, takze reseni jak je popsane vyse, nakonfigurovat mailer na existujici smtp server (nakonec pouzivame ten od googlu)

simPod
Člen | 383
+
0
-

aha, pouzil jsem tedy mailer a vse jede. Ja ten seznam tak nesnasim, kazdopadne s mailerem je to asi cistci. Diky!