Jak se zbavit www v adrese webu (htaccess nebo router)
- Slavek
- Člen | 2
Dobrý den, s nette začínám, jakž takž se mi daří, ale nevím jak se mám zbavit „www“ v adrese webu.
Mám projekt vytvořený ze sandboxu a to znamená, že index je v podadresáři www. Do rootu jsem si dal index.php a do něj
header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header('Location: www/');
header('Connection: close');
což mi samozřejmě funguje, ale v adrese webu mám www.
Je prosím nějaká cesta, jak nechat soubory tam kde jsou, nezasahovat do
nastavení Apache, kam nemůžu a přitom mít adresu jen
mojedomena.cz
a ne mojedomena.cz/www/
. Napsat něco do
.htaccess v rootu webu? Nebo nějak upravit $router
v bootstrapu?
Díky moc.
- Jan Endel
- Člen | 1016
už se to tady řešilo několikrát, řešení podle .htaccess je kupříkladu v posledním příspěvku zde
- Slavek
- Člen | 2
pilec napsal(a):
už se to tady řešilo několikrát, řešení podle .htaccess je kupříkladu v posledním příspěvku zde
Paradiso napsal(a):
.htaccess pravidlo by mohlo vypadat nějak takto:RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_URI} !^www/ RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/www/ RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/www/%2 -d RewriteRule (.*) www/%2/$1 [DPI]
Díky, vytvořil jsem .htaccess v rootu webu, dal do něj příkazy, vyčistil cache prohlížeče, ale nedělá to nic, zůstanu v rootu a jen to vylistuje obsah (na lokálu povoleno).
Snad to chápu správně, že když přijde požadavek
mojedomena.cz/index.php
měl bych dostat
mojedomena.cz/www/index.php
. Přepis jinak funguje, ale
tohle ne.
- Jan Endel
- Člen | 1016
Přiznám se, že daný .htaccess jsem nezkoušel, sami to v práci řešíme přes VirtualHosty, ale v tomto tématu ten htaccess vypadá lépe, jinač fórum a hledat „www“.
- Michal Vyšinský
- Člen | 608
Já osobně to řeším tak, že si upravím adresářovou strukturu. Obsah adresáře www si vždy hodím do rootu webu a upravím cestu v index.php a bootstrap.php tak, aby to odpovídalo.
- ViPEr*CZ*
- Člen | 817
Přesně… na dobrým hostingu by měla fungovat jak verze s www, tak verze i bez www a řeší to přímo konfigurace VirtualHost apache. Rewrite se dá samozřejmě nastavit i v .htaccess pokud je povolený a .htaccess používá ostatně stejnou syntaxi jako onen konfigurák apache ;-)
pilec napsal(a):
Přiznám se, že daný .htaccess jsem nezkoušel, sami to v práci řešíme přes VirtualHosty, ale v tomto tématu ten htaccess vypadá lépe, jinač fórum a hledat „www“.