Nelze odeslat email pomocí Nette\Mail\Message

chr1s
Člen | 15
+
0
-

Zdravím, poprvé zkouším odeslat email pomocí Nette, ovšem neúspěšně. V presenteru mám následující kód:

use Nette\Mail\Message;
use Nette\Templating\FileTemplate;

private function sendEmail($order, $products) {
        $template = new FileTemplate($this->getContext()->params['appDir'] . '/templates/email.latte');
        $template->registerFilter(new Nette\Latte\Engine);
        $template->order = $order;
        $template->products = $products;

$mail = new Message();
        $mail->setFrom('info@server.cz');
        $mail->addTo($order['email'], $order['name'] . ' ' . $order['surname']);
        $mail->setSubject('Potvrzení objednávky');
        $mail->setHtmlBody($template);
        $mail->send();
    }

Kód skončí s notice Trying to get property of non-object na řádce $mail->send();

V laděnce se to dostane až sem .../libs/Nette/Utils/LimitedScope.php:49 source ▼ eval ().
Konkrétně se jedná řádek č. 49 v této funkci:

43:        public static function evaluate(/*$code, array $vars = NULL*/)
44:        {
45:            if (func_num_args() > 1) {
46:                self::$vars = func_get_arg(1);
47:                extract(self::$vars);
48:            }
49:            $res = eval('?>' . func_get_arg(0));
50:            if ($res === FALSE && ($error = error_get_last()) && $error['type'] === E_PARSE) {
51:                throw new Nette\FatalErrorException($error['message'], 0, $error['type'], $error['file'], $error['line'], NULL);
52:            }
53:            return $res;
54:        }

Netušíte někdo co s tím? Předem děkuji za odpověď.

pawouk
Člen | 172
+
0
-

To se mi opravdu nezda, kopirujes to sem nebo prepisujes? Neni mozne treaba ze mas na misto $mail->send() napsano $meil->send() ? Protoze jinak si to nedovedu vysvetlit, dystak jestli bys nemohl hodit nekam funkcni kod?

chr1s
Člen | 15
+
0
-

pawouk napsal(a):

To se mi opravdu nezda, kopirujes to sem nebo prepisujes? Neni mozne treaba ze mas na misto $mail->send() napsano $meil->send() ? Protoze jinak si to nedovedu vysvetlit, dystak jestli bys nemohl hodit nekam funkcni kod?

Neboj, je to zkopírované a přesně tak to mám v presenteru. Momentálně nemám možnost dát někam kód, ale zkusím to co nejdříve.

Jan Voráček
Člen | 90
+
0
-

Není náhodou $order nebo $products NULL a v šabloně se snažíš číst nějakou jejich property?

chr1s
Člen | 15
+
0
-

Jan Voráček napsal(a):

Není náhodou $order nebo $products NULL a v šabloně se snažíš číst nějakou jejich property?

Super, tak tady bych problém nehledal! Už to prošlo. Teď si akorát musím zjistit, proč jsou NULL. Takže děkuji mnohokrát.

RSS tématu Téma zavřeno