Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
grongor
Člen | 31
+
0
-

Zdravím, mohl by mi někdo prosím poradit ?

Snažím se nějak vytvořit hidden input jako array, ale nedaří se mi to …
Chci tohle:

<input type="hidden" name="languages[]" value="cs">
<input type="hidden" name="languages[]" value="en">
<input type="hidden" name="languages[]" value="de">

Jak toho docílit v Nette ? Vím že jde použít addContainer, ale myslím že pro můj problém to není řešení (v opačném případě jsem nepochopil jak to funguje).

Děkuji mockrát za každou radu.

MW
Člen | 626
+
0
-

Nic mene je to asi jedina pouzitelna moznost..
Koukni sem, tady to je celkem dobre popsane.

grongor
Člen | 31
+
0
-

nj, asi fakt nebude jina moznost … je to skoda, hrozne nerad pouzivam ‚nahradni a neidealni‘ reseni :P

foreach ($data['languages'] as $lang => $nothing)

se mi vazne nelibi :P :D

ale diky za odpoved ;)

MW
Člen | 626
+
0
-

Je to celkem casta zalezitost a taky me zaskocilo, ze na to neni nejake primocarejsi reseni…
Ale jak poznavam Nette, neni to zas tak desny ;)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Jde o to, že tohle nikdy nebudeš potřebovat, pokuď využíváš Nette kompletní. Jakákoliv (ok, jenom dobře napsaná) 3rd party věc se dá určitě nastavit i tak, aby akceptovala tradiční název. Url není potřeba řešit, případně jde zkrášlit přes routy. Proč to vůbec potřebuješ?

grongor
Člen | 31
+
0
-

No potrebuji editovat clanek ve vice jazycich … vzhledem k tomu ze je system dostupny pro vice uzivatelu najednou tak by se MOHLO stat, ze behem toho kdy uzivatel pise clanek pro urcite jazyky se tam jeden jazyk navic prida nebo odebere. Ano, je to sice nulova sance, ale je tam – a chci to mit perfektni … takze pouzite jazyky chci prenaset v hiddenu (abych nemusel iterovat nad celym postem). Proste bych mel spousty nahranich reseni, ale ty hiddeny ve style languages[] byly nejidealnejsi …

duke
Člen | 650
+
0
-

A nestačilo by prostě použít toto?

<input type="hidden" name="languages" value="cs,en,de">

Editoval duke (24. 9. 2011 7:13)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

V případě, že by přibyl nový jazyk by to Nette v pohodě uložilo. Kdyby byl nějaký odebrán, akorát validace zařve (což array synt. sugar ve jméně stejně neopraví). Vhodnější řešení mi přijde nechat to na validaci. Úplně nejhezčí řešení by bylo odesílat ajaxem a pokuď jazyk byl odstraněn, hezky to naanimovat a uživatele poprosit, ať to změní. Ale ruku na srdce, vážně se tam ty jazyky mění tak často?

grongor
Člen | 31
+
0
-

duke napsal(a):

A nestačilo by prostě použít toto?

<input type="hidden" name="languages" value="cs,en,de">

hmm … tohle me nenapadlo … :D stejne to neni tak hezky, ale je to asi lepsi :)

a jj, je to zbytecnost :) resim to spis protoze vim ze uz jsem to pouzil dostkrat, tak bych chtel vedet jak na to do budoucna …