začátečnický problém s quickstartem – řešení s odměnou

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
honorguard
Člen | 9
+
0
-

Zdravím všechny,
umím pracovat pouze s PHP a věci kolem frameworků jsou pro mě nové, proto trochu tápu. V quickstartu jsem (i přes řešení různých problémů s nepřesnostmi) se prokousal až ke kroku „dokončení základní aplikace“.

Mám ale zásadní problém s přesměrováním. Funguje mi přepínání mezi hotovými a nehotovými úkoly, když si přidám do souboru show.phtml marko {widget todoForm}, mohu normálně přidávat nové úkoly, ale ve chvíli kdy chci změnit stav, nebo smazat úkol, vypadne mi chyba 404, ne ta hezká z nette, ale apachovská. Používám Kubuntu, verzi nette 2.0 s php 5.3, nette checker mi píše že mod_rewrite zapnutý mám, do souboru .htaccess jsem připsal RewriteBase tak jak myslím že by mělo být, ale furt nic…

Kdo chce může se podívat na mé zdrojové soubory (ve složce www), případně to zkusit u sebe, zda mu to funguje normálně, soubory jsem zkomprimoval a uložil sem .

Tento problém se několikrát řešil i v diskuzi pod tímto dílem, ale ani jedno z řešení co jsem zkoušel mi nepomohlo.

Jelikož jsem otravný natvrdlý noob a rád bych s tímto problémem pohnul abych mohl pokračovat dál, dám prvnímu kdo najde řešení 100 GB kreditu na stránkách share-rapid.com. A nebojte se že bych za ně utrácel, je to partnerská stránka :-).

Předem všem děkuji za odpovědi.

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

Co jsem na to letmo kouknul, pravděpodobně máš špatně nastavenou direktivu RewriteBase v souboru /www/.htaccess. Zkus ji jen zakomentovat (přidej před ni mřížku, je na 15. řádku) – v Tvém případě by to mělo pomoci.

Editoval Tharos (4. 9. 2011 15:24)

honorguard
Člen | 9
+
0
-

Bohužel, to tam původně vůbec nebylo, dopsal jsem to na základě nějakého odkazu z fora, protože jsem doufal že by to mohlo pomoci…

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

Mně to po přenastavení té direktivy normálně fungovalo a před tím to vykazovalo přesně tu chybu, o které píšeš. :) Každopádně jsem si skoro až jist, že se jedná právě o nějakou botu v nastavení serveru. Jinak bys dostal normálně 404ku od Nette (BadRequestException).

honorguard
Člen | 9
+
0
-

Po zakomentování stále stejná chyba (ta serverová ne od nette)- takže to asi bude opravdu chyba někde v nastavení apache, jinak si to nedovedu vysvětlit. Správně se to nepřesměruje ani na add, když zadám do adresy, takže vlastně funguje jen to co je přímo v indexu, takže přesměrování nefunguje spíš vůbec.

Ještě dotaz, odkazy generované mazáním, nebo přidáváním mají podobu 'code'todolist/www/todolist/show/2?do=delete , to je správně?

honorguard
Člen | 9
+
0
-

!!!Yes!!! Kupodivu i když si myslím že mám problém který už nedokážu vyřešit sám, pak mi někdo něco řekne (byť se to už dalo peřdtím předpokládat), já to zkusím znovu a funguje to…

2Tharos: Měl jsi pravdu, měl jsem špatně nastavený server. Pomohl mi tento odkaz na Ubuntu wiki konkrétně část „Nefunkční .htaccess“ .

Takže díky moc, zase můžu jít o kousek dál.

Co se týká slíbených kreditů, tak to budu dál řešit emaily, díky za pomoc.