makra {layout} a {extends} je možnost relativní adresy?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mordare
Začátečník | 117
+
0
-

Ahoj lidi. dostal sem se do bodu kdy se potřebuju na něco zase zeptat. To že makra {layout} a {extends} načítají layout to vím. A i když zapíšu absolutní cesti k sou boru tak to funguje. Ale co kdybych chtěl mít tu cestu třeba ../../slozka_s_layouy/$slozka->vybrana/muj_layout.latte Jde to nějak udělat nebo mám na tohle zrovna zapomenout?

voda
Člen | 561
+
0
-

@**22**: U makra{layout} se ale metoda formatLayoutTemplateFiles nevolá ne?

@**mordare**: Mělo by jít používat absolutní i relativní cesty. Relativní by měla být vzhledem k umístění šablony.

22
Člen | 1478
+
0
-

@voda: asi jsem to blbě pochopil, ale každopádně by se snad do takové situace neměl ani dostat, aby potřeboval do makra zapisovat dynamicky cestu nebo jo???

voda
Člen | 561
+
0
-

Tak teď jsem mimo asi já. Jedná se o problém absolutní x relativní cesty, nebo o dynamickoy skládanou cestu (s proměnnou)? Ani s jedním by neměl být problém.

A stejně nejjednodušší je si to sám vyzkoušet a ptát se až když to nefunguje :).

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

mno pardon spletl sem si nazvy. normalně dynamickou cestu s promňenou. jelikož sem něco skoušel a nešlo mi to

voda
Člen | 561
+
0
-

Proměnnou by to mělo vzít, viz https://api.nette.org/…ros.php.html#205.

mordare
Začátečník | 117
+
0
-

Jo aha. takže mix nemůže být ale když si to předem připravím do nějaké proměnné tak to už bude fungovat.

Ps: Teda měloby. Teď kdy sem to vyskoušel tak mito hlásí že soubor který chci načíst neexistuje. a přitom tam je. To už je ale prkotina kterou si vyřeším. Ale děkuji všem.

Editoval mordare (29. 8. 2011 12:18)