Nechápu chování routingu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jh
Člen | 22
+
0
-

Zdravím,
mám tyto 3 routy:

<?php
$router[] = new Route('index.php', 'Web:Homepage:default', Route::ONE_WAY);
$router[] = new Route('admin/<presenter>/<action>', 'Admin:Admin:');
$router[] = new Route('<presenter>/<action>[/<id>]', 'Web:Homepage:default');
?>

Po zadání adresy nette.localhost:85 očekávám výstup z WebModule:HomepagePresenter:defaultAction.
Místo toho ale dostanu přesměrování na adresu nette.localhost:85/admin/web.homepage a tam požadovaný výstup.
Při pročítání tutoriálů jsem někde narazil na tu tzv. kanonizaci, kde se automaticky přesměrovává, aby se nerozmnělňoval pagerank, takže to s tím asi souvisí, ale jak se to může presměrovat na routu, která normálně vůbec nevede na ten očekávaný výstup.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Výchozí parametry se v adrese, pokud možno, nezobrazují.

jh
Člen | 22
+
0
-

HosipLan napsal(a):

Výchozí parametry se v adrese, pokud možno, nezobrazují.

Já ale nechápu, proč mě to přesměruje z adresy nette.localhost:85 na adresu nette.localhost:85/admin/web.homepage a jednoduše se nepoužije ta poslední routa, která lidskou řečí by měla říkat „když není uvedena žádná cesta, tak se použiji já (Web:Homepage:default)“.

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Musis pouzit MultiRouter, pretoze tu sa hras s routovanim modulov. Kukni si to v exmaples/Modules-Usage v distribucnom balicku Nette.

jh
Člen | 22
+
0
-

srigi napsal(a):

Musis pouzit MultiRouter, pretoze tu sa hras s routovanim modulov. Kukni si to v exmaples/Modules-Usage v distribucnom balicku Nette.

Nice dík, to vytváření zvlášť RouteListu pro oba moduly pomohlo, asi se pak při té kanonizaci používají jen routy z odpovídajícího RouteListu.