Nechce se mi načíst Nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
tomis
Člen | 8
+
0
-

Dobrý den,
tak už se mi konečně podařilo udělat si webový server. A hned se mi objevil další problém. Podle Tomášova videa http://www.youtube.com/watch?… jsem si vytvořil priklad.php, ale ikonka Nette se mi neobjeví.

Děkuji za odpověď

Jan Endel
Člen | 1016
+
0
-

A co se ukáže místo toho?

tomis
Člen | 8
+
0
-

pilec napsal(a):

A co se ukáže místo toho?

Objekt nenalezen!

Požadované URL nebylo na tomto serveru nalezeno. Pokud jste zadal(a) URL ručně, zkontrolujte, prosím, zda jste zadal(a) URL správně, a zkuste to znovu.

Pokud si myslíte, že toto je chyba serveru, kontaktujte, prosím, webmastera.
Error 404
localhost
12.8.2011 11:46:13
Apache/2.2.17 (Win32) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8o PHP/5.3.4 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1

fojta
Člen | 24
+
0
-

Máš povolen mod_rewrite na Apachy ? defaultně je zakázán.

tomis
Člen | 8
+
0
-

fojta napsal(a):

Máš povolen mod_rewrite na Apachy ? defaultně je zakázán.

Na localhosta jsem si stáhnul balíček XAMPP a normálně index.php mi funguje, ale jak tam načtu Nette, tak to nejde prostě. :(

22
Člen | 1478
+
0
-

Já bych rád upozornil, i když mě za to někdo seřve určitě zase, že toto je Nette forum, a tvoje problémy evidentně souvisí úplně s něčím jiným, než s Nette a doporučil bych ti se přesunout na tutu diskuzi, kde určitě najdeš odpovědi na svoje otázky okolo instalace serveru apod.

fojta
Člen | 24
+
0
-

@22: to souhlasim.

tomis: nj, ale mám pocit že i balíček XAMPP má zakomentovaný modul mod_rewrite, mrkni se do konfiguráku určitě to tam najdeš.

tomis
Člen | 8
+
0
-

22 napsal(a):

Já bych rád upozornil, i když mě za to někdo seřve určitě zase, že toto je Nette forum, a tvoje problémy evidentně souvisí úplně s něčím jiným, než s Nette a doporučil bych ti se přesunout na tutu diskuzi, kde určitě najdeš odpovědi na svoje otázky okolo instalace serveru apod.

Když se mi nechce načíst Nette, tak dělám špatně, když zakládám topic na Nette foru?:-0

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Ano, protože to není problém Nette. Ty vůbec nerozumíš webovým serverům a pravděpodobně ani základům PHP. Říkám to nerad, ale měl by jsi se opravdu přesunout na jiné fórum. Až budeš umět základy jazyka pak se můžeš učit Nette.

Nevidím důvod, proč by tě někdo z místních měl „vodit za ručičku“ přes nastavení IDE, webserveru a základů PHP. Tyto věci se můžeš naučit sám a nečekat, až ti někdo odpoví na fóru.

Až budeš mít skutečný problém, o kterém budeš vědět, že souvisí s Nette, pak ti rád poradím.

Nox
Člen | 378
+
0
-

@**tomis**: nemyslíme to špatně, ale chápej že to je jako by jsi nemohl vyjet z garáže, protože ti nejdou otevřít vrata – nemůže člověk pak jít na forum dané značky auta, ta přece s garážovými dveřmi nemá nic společného, i když spolu dost souvisí